Sve o ženi o kojoj bruji Australija: Ime joj je Nadina, kćerka je legendarnog Mostarca

Objavljeno: 29.03.17 u 14:58

Da ljubav ne poznaje godine pokazuje i posljednja priča iz Australije u kojoj je glavna akterka Nadi Hasandedić (37), uspješna manekenka porijeklom iz BiH, i australski milioner Nevill Crighton (71).

Posljednjih dana brojni svjetski mediji pišu o vjenčanju od milion dolara, koliko će koštati glamurozna proslava u Velikoj dvorani univerziteta u Sydneyu. O Nevillu Crightonu, koji je od svoje izabranice stariji 34 godine, manje-više sve je poznato.

S druge strane, o Nadi Hasandedić gotovo da se ništa i ne zna. Ona je kćerka rahmetli Mugdima Hasandedića Mugde, legendarnog Mostarca, koji je davne 1957. otišao u Australiju. Tamo je pokrenuo uspješan biznis i vrlo brzo stekao veliko bogatstvo koje je godinama dijelio sa svojim sugrađanima. Svi sagovornici portala Coolstyle.ba imali su samo riječi hvale o Mugdi i njegovim djelima o kojima se još priča u Mostaru.

Kuća porodice Hasandedić u Mostaru

 

– Na početku ću otkriti da je njeno pravo ime Nadina. Koliko se sjećam, porodica Hasandedić se u Mostar vratila nakon rata, gdje su srušili staru porodičnu kuću i napravili mnogo veću u kojoj i danas živi Senada Hasandedić, supruga rahmetli Mugdima Hasandedića Mugde koji je umro mjesec poslije što je napravio novi dom za svoju porodicu - kaže sagovornik Coolstyle.ba. 

Sve detalje priče o Mostarki o kojoj danima bruje mediji možete pročitati ovdje.