open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Sve povrede Edina Džeke: Koliko je Dijamant propustio klupskih utakmica u posljednjih 14 godina?
Kapiten fudbalske reprezentacija Edin Džeko povrijedio se u revanš-susret šesnaestine finala Evropske lige u kojem je Roma sa 3:1 savladala Bragu.
27.02.2021. u 09:45
get url
text

Džeko, koji je u 24. minuti načeo mrežu gostiju iz Portugala, u 66. minuti je od svog trenera zatražio izmjenu.

VEZANI TEKST - Loše vijesti iz Rima, koliko utakmica propušta Džeko?

Treći najbolji strijelac u historiji rimskog kluba u petak je obavio detaljne preglede. Prve informacije govore da će propustiti duele Serie A protiv Fiorentine i Genoe, a teško da će Paulo Fonseca moći računati na svog najboljeg napadača za prvi susret osmine finala Evropske lige protiv Shakhtara (11. marta).

U Rimu se nadaju da bi Džeko trebao biti spreman za uzvratni meč sa ukrajinskim timom koji je na rasporedu 18. marta.

Ukoliko spreman dočeka drugi duel sa Shakhtarom to će značiti da je Džeki za oporavak i povratak na teren trebao 21 dan, što je prema evidenciji na portalu Transfermarkt.de druga najduža pauza zbog povrede u karijeri fantastičnog bh. napadača.

Tokom karijere, makar onog dijela koji se odnosi na nastupe u "ligama petice", Džeko je s terena najduže izbivao 24 dana, i to u dva navrata, dok je jednom pauzirao 21 dan.

Da je Dijamant uvijek bio izuzetno fizički spreman možda najbolje oslikava i činjenica je tokom karijere zbog povreda, ukoliko uračunamo u pauzu zbog koronavirusa, propustio ukupno 27 utakmica, od čega najviše u dresu Rome (15), devet kao član Manchester Cityja i tri kao igrač Wolfsburg.

Tokom karijere Džeko je zbog 13 povreda (ne računajući odsustvo zbog koronavirusa) sa terena izostao 163 dana, što zvuči skoronevjerovatno s obzirom na to da već 14 godina igra na vrhunskom fudbalskom nivou ("lige petice").

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.