Sve priznao: Cvijanoviću 14 godina robije zbog ubistva rođaka

Objavljeno: 13.11.17 u 15:20 Autor: B.S.

Dragiša Cvijanović (59) iz Šipraga kod Kotor Varoši osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjoj Luci na  14 godina zatvora  zbog ubistva njegovog rođaka Radoslava Cvijanovića (41).

 

Sudsko vijeće ga je proglasilo krivim, a naglašeno je da su, prilikom odmjeravanja kazne, kao olakšavajuće okolnosti u obzir uzete činjenice da je priznao zločin i što ranije nije osuđivan. Od otežavajućih okolnosti cijenjena iskazana upornost s obzirom na to da je ispalio dva hica u žrtvu koja nije pružala otpor.

Cvijanović je na prethodnom ročištu priznao da je ubio rođaka i izrazio kajanje, a psihijatrijska vještačenja su pokazala da je u vrijeme izvršenja djela bio u "stanju jake radraženosti i smanjene uračunljivosti".

Zločin se dogodio 1. juna ove godine ispred kafe bara "Letnikovac" u Šipragama. Sukobili su se, a Dragiša je otišao kući po pištolj, pa nakon tri sata došao u "Letnikovac" i napio se.

Kada je u kafić stigao i Radoslav ponovo su se posvađali, a onda izašli na put da se obračunuju. Dragiša je iza pojasa izvadio pištolj i pucao Radoslavu u desnu nadlakticu. Metak je prošao kroz ruku i grudni koš i zaustavio se u lijevoj ruci. Usljed ranjavanja Radoslav je pao na koljena i Dragiša mu je prišao i pucao u leđa.