open-navfaktor-logo
search
Red Bull Cliff Diving
Sve spremno za spektakl na Starom mostu
Mostar je već danima u znaku predstojećeg Red Bull Cliff Diving takmičenja, a večeras počinje i Old Town Fest, u sklopu kojeg će u dva dana, na sedam bina, prodefilovati više od 20 izvođača
07.09.2018. u 14:08
get url
text

Trenutak koji su ljubitelji skokova u našoj zemlji željno iščekivali konačno je stigao.Najbolji svjetski skakači i skakačice su spremni da četvrtu godinu uzastopno na Starom mostu prikažu svoju raskošnu vještinu, na pretposljednjoj stanici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2018.

Mostar je već danima u znaku predstojećeg Red Bull Cliff Diving takmičenja. Izvođenjem prve dvije serije skokova, takmičenje danas i zvanično počinje, a veliko finale je zakazano za subotu 8. septembra u 12 sati. Na ruku organizatorima idu i vremenske prilike, jer prognoza za sutra obećava vedro i sunčano vrijeme, ali ne i previsoke temperature.

Redosljed kojim skakači nastupaju tradicionalno se određuje naveče uoči takmičenja, uvijek u drugačije osmišljenom žrijebu. Ovog puta, na plaži ispod Starog mosta, skakači i skakačice su portretirali jedni druge i na osnovu prikazanog slikarskog umijeća dobijali startne pozicije.

Njihove crteže ocjenjivao je mostarski umjetnik Bećir Burić Bura, koji je i autor trofeja za pobjednike ovogodišnjeg takmičenja. Trofej je u obliku ključa s motivom Starog mosta, te kultura karakterističnih za Hercegovinu - masline, duhana, smokve i nara. Burićev ključ je i službeni suvenir Grada Mostara.

Večeras počinje i Old Town Fest, u sklopu kojeg će u iduća dva dana na sedam bina prodefilovati više od 20 izvođača. Uz brojne koncerte, klupske svirke i partyje, u Starom gradu zabave će biti na pretek.

- Old Town Fest je večernji program u sklopu Red Bull Cliff Diving takmičenja. Na sedam bina će nastupiti više od 20 bendova - kaže Orhan Maslo Oha, organizator Old Town Festa.

Ovo je četvrto gostovanje najboljih svjetskih skakača i skakačica u našoj zemlji, a - baš kao i prethodne tri godine - sutra se može očekivati još jedan vrhunski sportski spektakl na Starom mostu. Isto tako, očekuje se da plato ispod mosta - kao i sve druge tačke odakle se takmičenje može pratiti - ponovo budu prepuni gledalaca, koji će davati podršku elitnim svjetskim cliff diverima dok budu izvodili svoje skokove koji naprosto oduzimaju dah.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.