Red Bull Cliff Diving

Sve spremno za spektakl na Starom mostu

Objavljeno: 07.09.2018. u 14:08 Autor: A.B.Š.

Mostar je već danima u znaku predstojećeg Red Bull Cliff Diving takmičenja, a večeras počinje i Old Town Fest, u sklopu kojeg će u dva dana, na sedam bina, prodefilovati više od 20 izvođača

Na plaži ispod Starog mosta skakači i skakačice su portretirali jedni druge i na osnovu prikazanog slikarskog umijeća dobijali startne pozicije

Trenutak koji su ljubitelji skokova u našoj zemlji željno iščekivali konačno je stigao.Najbolji svjetski skakači i skakačice su spremni da četvrtu godinu uzastopno na Starom mostu prikažu svoju raskošnu vještinu, na pretposljednjoj stanici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2018.

Mostar je već danima u znaku predstojećeg Red Bull Cliff Diving takmičenja. Izvođenjem prve dvije serije skokova, takmičenje danas i zvanično počinje, a veliko finale je zakazano za subotu 8. septembra u 12 sati. Na ruku organizatorima idu i vremenske prilike, jer prognoza za sutra obećava vedro i sunčano vrijeme, ali ne i previsoke temperature.

Redosljed kojim skakači nastupaju tradicionalno se određuje naveče uoči takmičenja, uvijek u drugačije osmišljenom žrijebu. Ovog puta, na plaži ispod Starog mosta, skakači i skakačice su portretirali jedni druge i na osnovu prikazanog slikarskog umijeća dobijali startne pozicije.

Njihove crteže ocjenjivao je mostarski umjetnik Bećir Burić Bura, koji je i autor trofeja za pobjednike ovogodišnjeg takmičenja. Trofej je u obliku ključa s motivom Starog mosta, te kultura karakterističnih za Hercegovinu - masline, duhana, smokve i nara. Burićev ključ je i službeni suvenir Grada Mostara.

Večeras počinje i Old Town Fest, u sklopu kojeg će u iduća dva dana na sedam bina prodefilovati više od 20 izvođača. Uz brojne koncerte, klupske svirke i partyje, u Starom gradu zabave će biti na pretek.

- Old Town Fest je večernji program u sklopu Red Bull Cliff Diving takmičenja. Na sedam bina će nastupiti više od 20 bendova - kaže Orhan Maslo Oha, organizator Old Town Festa.

Ovo je četvrto gostovanje najboljih svjetskih skakača i skakačica u našoj zemlji, a - baš kao i prethodne tri godine - sutra se može očekivati još jedan vrhunski sportski spektakl na Starom mostu. Isto tako, očekuje se da plato ispod mosta - kao i sve druge tačke odakle se takmičenje može pratiti - ponovo budu prepuni gledalaca, koji će davati podršku elitnim svjetskim cliff diverima dok budu izvodili svoje skokove koji naprosto oduzimaju dah.

 

 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije