open-navfaktor-logo
search
Najluđa noć
Sve spremno za veliku novogodišnju proslavu u Sarajevu, u restoranima sve odavno rezervisano
Novogodišnja euforija se zahuktava u glavnom gradu BiH. Nekoliko sati nas dijeli od ulaska u novu 2023. godinu, a rijeka ljudi se danas slijeva sarajevskim ulicama.    
31.12.2022. u 08:33
get url
text

Naši sugrađani, ali i brojni turisti iz regiona, Evrope i svijeta uživaju u prednovogodišnjoj šetnji, šopingu i odmoru u brojnim kafićima i restoranima. Sarajevo je, sudeći prema broju stranih gostiju, i ove godine jedna od najpoželjnijih destinacija za novogodišnje praznike i doček Nove godine.

Privode se kraju i tehničke pripreme za javni gradski doček ispred Vječne vatre, gdje će Sarajlije i goste glavnog grada u najluđoj noći zabavljati "Dubioza kolektiv" nastupom koji počinje u 23 sata. Njihovom muzičko-scenskom spektaklu prethodit će nastup DJ-a od 20.30.

Ljubitelji klasične muzike uživat će u tradicionalnom Novogodišnjem koncertu u Narodnom pozorištu Sarajevo, koji počinje u 19.30 sati, a sarajevskim filharmoničarima će se pridružiti italijanska sopranistica Martinua Bortolotti von Haderburg.

Sedmicama unazad svi kreveti u sarajevskim hotelima su rezervisani, a odavno nije bilo slobodnih mjesta ni u hotelu Hills, čije goste i ove godine u novogodišnjoj noći tradicionalno zabavlja Halid Bešlić. Puno će biti i u Spa Hotelu Terme, gdje nastupa Enes Begović, Radon Plazi, u kojoj pjeva Neno Murić, te hotelu Holiday u kojem će se Nihad Alibegović pobrinuti za dobru atmosferu i zabavu. U hotelu Evropa su pripremili čak dva dočeka Nove godine uz Duška Kuliša i Igora Vukojevića.

Sarajlije i njihovi gosti slavit će i u brojnim kafićima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima u cijelom gradu, koji su pripremili zanimljive sadržaje i programe za Novu godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.