open-navfaktor-logo
search
Ubrzan život
Sve što ste jučer pojeli bilo je nezdravo: Ova hrana popravit će štetu i regulisati probavu
Nadutost, usporena probava, te druge probavne smetnje, koje su među najčešćim tegobama kod ljudi, uzrokovane su neadekvatnom i nezdravom brzom hranom
05.12.2019. u 20:37
get url
text

Ubrzan način života, zbog kojeg nemamo vremena za konkretne obroke, tjeraju nas na konzumiranje brze hrane koja česta nije zdrava. Rezultat toga je nadutost, usporena probava, te druge probavne smetnje, koje su među najčešćim tegobama kod ljudi.

Nutricionisti imaju i adekvatno rješenje za ovaj zdravstveni problem, a to je nekoliko ključnih namirnica koje će poništiti djelovanje nezdravih.

Chia sjemenke

Sa samo dvije kašičice chia sjemenki organizmu ćete pružiti dovoljno vlakana koji će utjecati na probavu, a zbog antioksidansa koje sadrže, chia sjemenkama riješit ćete se toksina iz tijela.

Mesna supa

Bilo da ste kuhali piletinu, teletinu ili ribu u vodi, ona će biti bogata nutrijentima, a budući da je jednostavno probavljiva, tijelu će trenutno pružiti potrebne nutrijente.

Morsko povrće

Morska trava bogata je vitaminom B-12 koji će vas riješiti tromosti i nadutosti. Osim toga, bogata je kalcijem, fosforom, magnezijem, željezom i kalijem te je dobra za cjelokupno zdravlje. Možete je kupiti o svakom bolje opskrbljenom tržnom centru.

Sok od aloe vere

Sok od aloe vere odličan je za čišćenje crijeva, a umanjuje i upale te štiti crijeva. Uostalom, ovaj sok povećava i količinu dobrih bakterija u crijevima te na taj način pomaže prilikom probave.

Čaj od maslačka

Ispijanjem čaja od maslačka eliminirat ćete nadutost i nakupljanje vode u tijelu, a pripremanjem čaja od korijena ove biljke očuvat ćete zdravlje stomaka, ali i potaknuti tijelo na mršanje.

Orasi

Konzumiranjem oraha riješit ćete se problema povezanih sa osjetljivim želucem, ali i nadutosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.