open-navfaktor-logo
search
Jedinstvena priča
Svečano otvaranje drugog Fabrika Coffee Shopa u Sarajevu
U srijedu 23. 02. 2022. godine grad Sarajevo postaje bogatiji za još jedan specijalizirani Fabrika Coffee Shop u ulici Dalmatinska 2 na mjestu bivšeg kultnog kafića Theatre.
21.02.2022. u 11:45
get url
text

{$galerijaFotografija}

Fabrika Coffee Sarajevo mladi je franšizni brend koji je prvi put prošle godine obogatio srce Baščaršije sa svojim inovativnim i najboljim konceptom pripremanja najukusnijih vrsta kafa za ponijeti. Ovog puta, grad Sarajevo dobiva još jednu jedinstvenu priču. Novi Fabrika Coffe Shop zasnovan na specijaliziranoj kafeteriji, Coffee shopu kao i jedinstvenim vrstama kafe koje imate priliku isprobati samo kod nas.  

Drugi specijalizirani Fabrika Coffee Shop prepoznatljiv je po tome što samo u njemu možete pronaći različite vrste espresso blendova, različitih aroma i okusa, kao i pojedinačnih singl origin kafa. Sve kafe uzgajane su na drugačijim plantažama pa samim tim ćete imati jedinstvenu priliku probati kafe kao što su Guatemala, Rwanda, Burundi, Ethiopia, Kenya, a ono čime se možemo posebno pohvaliti jeste jedna od najskupljih i najrjeđih sorti kafe na svijetu pod nazivom "Jamaica", poznata po slatkom cvijetnom okusu, laganoj kiselosti i nedostatku gorčine. Pored navedenih espresso blendova, singl origin kafa, u našoj bogatoj ponudi imamo i posebne vrste različitih filter kafa kao što su French Press, Filter Coffee, Aero Press i V60, te jedinstvenu domaću kafu na pijesku.

U proizvodnji kafe koristimo isključivo puno zrno. Naša opredijeljenost je proizvodnja kafe visokog kvaliteta. Posebnom tehnologijom osiguravamo savršeno mljevenje kafe, te našim potrošačima osiguravamo samo svježe prženu kafu. Prepoznatljive arome naših kafa su ono što naš brend izdvaja od drugih.

Da kafa nije sve što možemo ponuditi pokazat će i naša široka lepeza toplih i hladnih napitaka kao i posebnih kolača i slastica.

Pored veoma široke ponude drugi Fabrika Coffee Shop Sarajevo karakteriše i jedinstveno uređenje jer svaki kutak ima svoju priču, a vi kao naš gost možete uživo gledati kako se vaša omiljena kafa priprema. Profesionalni i educirani baristi će se pobrinuti da vam objasne sve detalje i magične momente te pokažu vam zašto nosimo prefiks "Najbolje kafe".

Savršen espresso je dostupan svima, a svi vi ste uvijek dobrodošli da pronađete svoj blend. Odabrali smo samo najkvalitetnije sorte arabike i robuste za našu kafu premium kvaliteta. Naš tim s posebnom pažnjom pristupa procesu selekcije podvrsta kafe širom svijeta, jer nam je zadovoljstvo naših potrošača najbitnije.

Fabrika Coffee Shop Sarajevo vas poziva da zajedno isprobamo različite vrste najukusnijih i najkvalitetnijih kafa a koje do sada niste imali priliku probati jer naša poruka za vas ovog puta je: kvaliteta je jedino što možemo da ponudimo!

Dobro nam došli!

Vaš II Fabrika Coffee Shop Sarajevo/Dalmatinska 2 – Ex Theatre.

Fabrika Coffee Shop - 21. 2. 2022.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.