open-navfaktor-logo
search
Bogat program
Svečano otvorena manifestacija Dani o Allahovom poslaniku "Selam, ya Resulallah"
Manifestacijom se obilježava rođenje posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s., da bi se istaknule univerzalne vrijednosti islama - ljubav, solidarnost, altruizam, volonterizam
09.11.2018. u 20:17
get url
text

Bogatim kulturno-vjerskim programom na Baščaršiji večeras je svečano otvorena 14. manifestacija "Dani o Allahovom poslaniku "Selam, ya Resulallah", koja će kroz 21 sadržaj za sve uzraste oko mjesec dana biti realizirana na različitim lokacijama širom Sarajeva.

{$galerijaFotografija}

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Kenan ef. Musić kazao je da otvaranjem manifestacije nastavljaju tradiciju druženja i oživljavaju životne stilove poslanika Muhammeda a.s.

Pomoćnik glavnog imama i koordinator Projekta Miralem ef. Babajić kazao je Feni da će posjetnice na otvorenju manifestacije počastiti kafom i kolačima, a završit će je organiziranjem "Večeri muslimanske duhovnosti" sa najboljim učačima Kur'ana iz BiH i svijeta u KSC Skenderija - Dvorani "Mirza Delibašić".

Iz edukativnog dijela programa izdvojio je predavanja ponedjeljkom u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, sadržaje za mlade te tradicionalne mevlude i druge sadržaje za žene na različitim lokacijama.

- Želimo da obratimo požanju jedni na druge, počevši od naših familija, komšiluka i prijatelja te da pokažemo istinski nauk Muhammeda a.s, a to je da uvijek budemo na usluzi jedni drugima - istaknuo je on.

Manifestacijom se u hidžretskom mjesecu rebiu-l-evvelu obilježava rođenje posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s., da bi se istaknule univerzalne vrijednosti islama - ljubav, solidarnost, altruizam, volonterizam, kojima je učio i na šta je pozivao Poslanik. Naglasio je da je fokus ove godine na buđenju socijalnog senzibiliteta prema svim kategorijama društva.

manifestacija o poslaniku Muhamedu a.s. (9. novembar 2018)
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.