open-navfaktor-logo
search
Intervju za Gazzettu
Šveđanin iskreno: Ibra nije igrač za Evropsku ligu, skoro da igram za džabe, ko je Rangnick?
Zlatan Ibrahimović se u razgovoru za Gazzettu dello Sport obrušio na čelnike Milana, a pogotovo na direktora Ivana Gazidisa.
10.07.2020. u 09:59
get url
text

Ibrahimović se početkom godine vratio u Milan iz La Galaxyja.

- Rekli su mi da je najlakše u SAD-u završiti karijeru. Vratio sam se iz strasti. Skoro da igram besplatno. Onda je sve zaustavljeno zbog koronavirusa i pomislio sam da neka viša sila ne želi da nastavim sa fudbalom. Nadovezala se i povreda. Poslije dva dana sam rekao sebi "Vratit ćeš se!". Ibrahimović je takav, rođen je da igra fudbal. I dalje je najbolji u tome - samouvjereno je rekao 38-godišnji napadač Milana.

Njegov ostanak na San Siru naredne sezone i dalje visi u zraku.

- Vidjet ćemo kako ću se osjećati za dva mjeseca. Vidjet ćemo šta će se događati i s klubom. Iskren da budem, ako bude ovakva situacija, malo je vjerovatno da ću biti igrač Milana naredne sezone. Ibrahimović nije igrač za Evropsku ligu, Milan nije klub za Evropsku ligu - veli švedski golgeter.

Nije tajna da je Ibrahimović imao prilično neprijatan razgovor sa direktorom Gazidisom i da mu je rekao sve što misli.

- Govorio sam u svoje ime i u ime cijele ekipe. Želio sam neke odgovore što se tiče moje budućnosti i budućnosti Milana. Rekao sam mu da ovo više nije onaj veliki Milan u kojem sam bio, ali da moramo dati sve od sebe i u ovoj situaciji - prepričao je Ibrahimović.

Milan će naredne sezone vjerovatno predvoditi njemački stručnjak Ralf Rangnick. Je li Ibrahimović impresioniran?

- Ko je Rangnick? Ne znam ni ko je on - zaključio je Ibra i tako najbolje otkrio šta misli o mogućem izboru novog trenera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.