open-navfaktor-logo
search
Bivši "Student"
Svetislav Pešić primljen u bolnicu, otkazano okupljanje reprezentacije Srbije
Okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije, koje je blo zakazano za danas, otkazano je zbog zdravstvenih problema selektora Svetislava Pešića.
18.10.2021. u 12:33
get url
text

- Zdravstveno stanje selektora Pešića je stabilno, ali ima akutno zapaljenje grla koje zahtijeva da se što prije podvrgne bolničkom tretmanu. Zbog toga će već danas biti primljen u Klinički centar Srbije - rekao je profesor Dragan Radovanović.

Direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać izrazio zahvalnost svim klubovima i igračima koji su se odazvali pozivu na kontrolne treninge koje je uputio bivši igrač i trener sarajevske Bosne.

- Želim da se u ime reprezentacije i kompletnog Košarkaškog saveza Srbije zahvalim svim igračima koji su se uprkos zgusnutom takmičarskom rasporedu odazvali pozivu na kontrolne treninge. Također, želio bih da iskažem i veliku zahvalnost upravama i trenerima klubova iz kojih reprezentativci dolaze na izvanrednoj saradnji i iskazanoj spremnosti na prilagođavanje profesionalnih obaveza potrebama nacionalnog tima - naglasio je Tarlać.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.