Svi luduju za Bali-begom: Žene mu plaćaju da večera s njima

Objavljeno: 11.06.17 u 20:18

Glumac Burak Özçivit (32) poznatiji kao Bali-beg u popularnoj seriji "Sulejman Veličanstveni" utjelovio je novu ulogu u seriji "Bit ćeš moja".

Popularni Bali-beg
Popularni Bali-beg

U toj seriji glumi siromašnog mladića Kemala kojem se život potpuno preokrene kada upozna lijepu bogatašicu Nihan.

- Kemal je tipičan turski mladić s problemima kakve većina njegovih vršnjaka proživljava. On je student koji proživljava materijalne poteškoće i živi život prepuštajući se slučajnostima - kaže Burak, piše 24sata.hr.

Markantni turski glumac, za kojem luduju žene širom svijeta, za novu je ulogu obrijao brkove po kojima je bio prepoznatljiv u ulozi Bali-bega.

- Brkove sam imao šest godina. Hoćeš, nećeš, vežeš se za njih. Prvih par dana bilo mi je jako teško. Nisam se mogao naviknuti sam na sebe - smije se Özçivit.

Serija "Bit ćeš moja" postala je posebno popularna u južnoj Americi i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U Dubaiju u trgovačkom centru City Walk horde žena Buraka dočekuju kako bi se fotografirale s njim. Djevojke su za susrete "Meet and greet" početkom godine plaćale više od 1.000 KM. U to je bio uključen kratki razgovor i fotografiranje s Özçivitom te personalizirani autogrami. Ako su uz to željele i grupnu večeru s turskom zvijezdom, platile su oko vrtoglavih 3.000 KM.

- Mislim da ljudima ulijevam povjerenje. Čim se pojavljujete na ekranu, dobijete isprazne epitete "zgodan" ili "lijep". Mislim da na ulici ima na hiljade lijepih ljudi i zato treba pokazati prave kvalitete - kaže Burak.

Nakon što je Burak Özçivit najavio raskošnu svadbu 29. juna s glumicom Fahriye Evcen, rastužio je milione obožavateljica.

Vjenčanje će biti u Istanbulu u skupocjenom Sait Halim Pasha Mansionu. Historijska rezidencija nalazi se na obali mora, a sala za vjenčanje ima terasu s koje se proteže pogled na zvjezdano nebo. U Turkinju se zaljubio na setu serije "Grmuša", zbog čega je 2013. prekinuo zaruke s manekenkom Ceylan Capom (30).