open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Svi magistralni i regionalni putevi prohodni
Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna
13.05.2019. u 08:05
get url
text

Kiša jačeg inteziteta pada u zapadnim krajevima zemlje, ali su za sada svi magistralni i regionalni putni pravci prohodni.

I u ostalim područjima saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Na regionalnom putu R-476 Čelinac-Dubrava Stara (u mjestu Grabovac), došlo je do izlijevanja vode, zbog čega se saobraća otežano, jednom trakom.

Na dionicama u višim planinskim predjelima upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, Teslić-Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.