open-navfaktor-logo
search
Oproštajna poruka
Švicarci potvrdili: Meho Kodro napušta FC Stade Lausanne
Meho Kodro, proslavljeni bh. fudbaler i bivši selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, naredne sezone neće biti trener švicarskog tima FC Stade Lausanne.
19.05.2022. u 14:17
get url
text

Ovu informaciju potvrdio je švicarski klub na zvaničnoj web stranici.

Švicarci su se zahvalili našem treneru na svemu šta je učinio za klub od 2020. godine do danas.

- Dolazak Mehe Kodre u ljeto 2020. godine poklopio se sa klupskom ambicijom da profesionalizira svoju sportsku strukturu. Izazov koji su uspješno prihvatili bh. trener i njegov štab, omogućio je FC Lausanne da stvori reputaciju čvrste ekipe, sposobne da se takmiči s velikanima švicarskog fudbala, o čemu svjedoči historijsko treće mjesto ostvareno na kraju sezone 2020/21, ili ubjedljive pobjede protiv Siona u Kupu Švicarske (4:0).

Više od statistike i brojki, pamtit će se važne tačke iz Kodrine ere, a to su profesionalnost, iskustvo i vizija. Diskretna, ali simpatična osoba, Meho Kodro se može cijeniti po svojim ljudskim kvalitetima. FC Stade Lausanne mu se želi iskreno zahvaliti na njegovom radu i doprinosu klubu, te mu želi mnogo uspjeha u budućnosti - navodi se u tekstu objavljenom na klupskoj web stranici.

Kodro je na klupi ovog kluba u ovoj sezoni upisao 14 pobjeda, osam remija i 16 poraza u svim takmičenjima. Tokom trenerske karijere bio je pomoćnik u Real Sociedadu, kao i trener juniorske selekcije i drugog tima ovog tima. Osim što je sjedio na klupi Zmajeva, u BiH je radio i kao trener FK Sarajevo, dok je u švicarskoj vodio Servette.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.