Izbjegnuta tragedija

Švicarska: Zapalio se autobus pun turista iz Hrvatske

Objavljeno: 12.01.2019. u 21:00

S obzirom da se vozilo zapalilo u tunelu, sve je bilo puno gustog, crnog dima, pa je postojala velika opasnost od trovanja

Vatra je kuljala iz tunela FOTO: TWITTER

Putnički autobus kojim su se hrvatski turisti vraćali u svoju zemlju zapalio se u subotu poslijepodne tokom vožnje kroz švicarski tunel Schallberg nedaleko od grada Briga, u blizini švicarsko-italijanske granice.

Srećom, kako je izvijestila tamošnja policija, svi putnici uspjeli su napustiti autobus i izići iz tunela prije nego što se vatra razbuktala i sasvim progutala vozilo. Nema informacija da je bilo povrijeđenih u požaru.

Prema informacijama koje je dobio Jutarnji list, riječ je o skupini hrvatskih putnika koji su se vraćali sa skijanja. Švicarska policija saopćila je da je požar na autobusu s hrvatskim turistima izbio poslije 13 sati.

Mathias Volken iz kantonalne policije Wallisa za tamošnje je medije izjavio da u požaru niko nije povrijeđen, kao i da u tunelu, kad se požar rasplamsao, nije bilo drugih vozila dok su svi putnici uspjeli izići kroz portal tunela.

S obzirom da se vozilo zapalilo u tunelu, sve je bilo puno gustog, crnog dima, pa je postojala velika opasnost od trovanja. Stoga je i intervencija vatrogasaca i ostalih nadležnih službi potrajala dugo dok se sve nije raščistilo. Autobus je sasvim uništen, a tek treba vidjeti kolika je šteta na infrastrukturi u tunelu, koji je zbog ovog događaja zatvoren do daljnjeg.

Izvor:   Jutarnji

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije