open-navfaktor-logo
search
Potresni detalji
Svjedočenje vojnika OSBiH koji je na svadbi u Banjoj Luci uboden nožem u oko: Čuo sam da govore "Ajmo, braćo, klati"
Vojnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Siniša Blagojević, koji je kao gost na svadbi u Motikama kod Banje Luke u julu 2021. uboden nožem u oko, danas je u banjalučkoj sudnici iznio potresne detalje o okolnostima ovog događaja.
27.05.2022. u 12:58
get url
text

U Okružnom sudu Banja Luka danas je počelo suđenje trojici Banjalučana, a optužnica Aleksandra Miletića (28) tereti za pokušaj ubistva, a njegovog brata Anđela Miletića (25) te Strahinju Arambašića (28) za nanošenje teških povreda Blagojeviću jer su ga nakon ranjavanja tukli i nanijeli mu povrede glave s nagnječenjem mozga.

Blagojević je danas ispričao da mu je Aleksandar Miletić prvo prijetio i "prelazeći prstom preko vrata pokazivao da će ga zaklati", a potom došao do njegovog stola i nož zabio direktno u oko!

- Bez ikakvog razloga Aleksandar je počeo da mi prijeti i viče: "Šta gledaš, kao da nikada nisi vidio curu". Stari svat mu je prišao da ga smiri, a ovaj ga je uhvatio za vrat i odvalio mu šamarčinu. Prstom preko vrata mi je prijetio klanjem, a čuo sam i kako govori da će me zaklati - kazao je Blagojević, te dodao kako je čuo Anđela Miletića da govori: "Ajmo, braćo, klati".

Dodao je da se Miletiću i društvu nije obraćao, te da nije ništa dobacivao ni njima, ni djevojci. Posvjedočio je i da je u UKC-u RS-a ležao 18 dana, a da je potom prebačen u Beograd na dalje liječenje. Tvrdi da mu se niko od optuženih nikada nije obraćao, kako bi se izvinio i slično.

Blagojević je danas zatražio da se optuženi što strožije kazne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.