open-navfaktor-logo
search
Objavljen video
Svjetski lideri snimljeni kako ogovaraju Donalda Trumpa
Niko od aktera nije direktno spomenuo Trumpa imenom, ali čini se da Trudeau spominje razgovore američkog predsjednika s medijima tokom utorka
04.12.2019. u 13:11
get url
text
Justin Trudeau, Boris Johnson i Emmanuel Macron
Justin Trudeau, Boris Johnson i Emmanuel Macron

Kanadski premijer Justin Trudeau, francuski predsjednik Emmanuel Macron i britanski premijer Boris Johnson su snimljeni u Buckinghamskoj palači tokom NATO-ovog prijema dok ogovaraju predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa.

Na snimku koji se proširio društvenim mrežama se vide svjetski lideri kako raspravljaju o tome zašto je francuski predsjednik zakaznio tokom samita u Londonu, održanom povodom 70. godišnjice postojanja NATO-a. Razgovoru je prisustvovala i britanska princeza Ana.

Niko od aktera nije direktno spomenuo Trumpa imenom, ali čini se da Trudeau spominje razgovore američkog predsjednika s medijima tokom utorka.

Trump je u utorak poslijepodne s novinarima detaljno razgovarao nakon neugodne konferencije za novinare s Emmanuelom Macronom, nakon ranijeg i jednako dugog razgovora sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, piše Daily Mail.

Na snimku britanski premijer Johnson pita: "Je li zbog toga zakasnio?". Kanadski premijer Trudeau je odgovorio: "Kasnio je jer je imao 40-minutnu konferenciju za medije".

Snimak razgovora je zatim prekinut i nastavlja se u trenutku kada Trudeau dodaje: "Upravo ste gledali kako im vilice padaju na pod."

Nije poznato je li Trump u fokusu tog komentara. Snimak je prvo podijelio kanadski javni servis.

Predsjednik SAD-a Donald Trump i njegova supruga Melanija kasnili su 40 minuta na sastanak sa princom Charlesom i njegovom suprugom Camillom, pa svjetski mediji sa tom činjenicom povezuju razgovor kojeg su vodili čelnici Kanade, Francuske i Velike Britanije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.