open-navfaktor-logo
search
Promjene u Mercedesu
Svjetski prvaci imenovali nasljednika legendarnog Nikija Laude
Laudu je naslijedio 54-godišnji Markus Schäfer, član Izvršnog odbora Daimler AG-a, koji je proteklih godina bio zadužen za istraživanje i razvoj novih tehnologija u Mercedesu
30.07.2019. u 15:47
get url
text

Skoro dva mjeseca nakon smrti Nikija Laude, legendarnog vozača Formule 1, Mercedes je imenovao njegovog nasljednika u Nadzornom odboru svog tima u Formuli 1. Laudu je naslijedio 54-godišnji Markus Schäfer, član Izvršnog odbora Daimler AG-a, koji je proteklih godina bio zadužen za istraživanje i razvoj novih tehnologija u Mercedesu.

Schäfer je još od 11. marta ove godine bio član Nadzornog odbora Mercedesovog tima u Formuli 1, a sada će nakon Laudine smrti preuzeti predsjedavanje ovim tijelom.

Novi član Nadzornog odbora postao je i Frank Markus Weber (58), dok Ola Källenius (50) i Bodo Uebber (59) nisu više članovi ovog tijela.

Odbor za kontrolu u timu aktuelnih svjetskih prvaka u Formuli 1 pored Schäfer i Webbera činit će Britta Seeger (50), timski šef "srebenih strijela" Toto Wolff (47) kao i njegov poslovni partner Rene Berger.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.