open-navfaktor-logo
search
Epilog sjednice
Takmičarska komisija FSBiH svoj prijedlog o ishodu Premijer lige uputila na Izvršni odbor
Aktuelna sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine, baš kao što je to Faktor pisao u subotu, neće biti nastavljena.
01.06.2020. u 14:51
get url
text

Prijedlog je to koju su na današnjoj sjednici donijeli članovi Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pod predsjedavanjem Milorada O. Lalea.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo prvak, ispali Čelik i Zvijezda 09, nema osvajača Kupa BiH?

No, za konačnu implementaciju ove odluke zeleno svjetlo morat će dati Izvršni odbor FSBiH.

Shodno ovoj odluci prvakom Bosne i Hercegovine će prema stanju na tabeli od 14. marta ove godine biti proglašeno Sarajevo, dok će našu zemlju u Evropi, osim Bordo kluba, predstavljati Željezničar, Zrinjski i Borac.

Kup, koji je došao do polufinala, neće se igrati, a PLBiH bi prema prijedlogu TK FSBiH trebali napustiti Zvijezda 09 i Čelik, dok će njihova mjesta zauzeti Krupa i Olimpik.

Ovakav prijedlog Takmičarske komisije direktna je posljedica činjenice da nadležni organi u entitetu RS nisu izdali dozvolu za početak takmičenja, i čini se da to nemaju namjeru uraditi prije 1. jula. 

S druge strane, iz Fudbalskog saveza BiH poručili su kako je krajnji rok za nastavak takmičenja u Premijer ligi 13. juni, što se svakako kosi s odlukom nadležnih organa iz manjeg bh. entiteta. 

Skoro pa izvjesno je da će Bosna i Hercegovina postati jedina zemlja u regionu u kojoj se fudbalska sezona neće nastaviti, osim ako se ne desi neko čudo na narednoj sjednici Izvršnog odbora FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.