open-navfaktor-logo
search
Objavljeni detalji
Taksista Igor Nađ napravio masakr u Zagrebu, poštedio bebu koju je imao sa žrtvom
Među ubijenima su sestre Maja i Josipa T., a ubijeni 10-godišnjak je najvjerovatnije Majin sin
02.08.2019. u 10:37
get url
text

Policija u Zagrebu je na vanrednoj press konferenciji saopćila detalje sinoćnjeg masakra u kojem je ubijeno šest ljudi. Identifikovan je i ubica, riječ je o taksisti Igoru Nađu, piše Jutarnji list. On je sinoć u Novom Zagrebu u naselju Kajzerica ubio dvojicu muškaraca, tri žene i desetogodišnje dijete. Preživjela je samo sedmomjesečna beba, koja je zajedničko dijete ubice i jedne od ubijenih žrtava, navodi Index.

Taksi vozilo "škoda octavia" koje je vozio ubica pronađeno je pokraj naizgled napuštene zgrade s grafitima na području Brezovice.

-Nakon što smo saznali kojim se vozilom osumnjičena osoba udaljila, krenulo je intezivno traganje. Negdje oko 3.30 sati na području Brezovice locirano je vozilo i počinilac. On je nakon poziva na predaju počinio samoubistvo - rekli su iz policije na pressici, te dodali da motiv još nisu utvrdili.

Kako su još naveli, nije bilo prijetnji od počinioca prema žrtvi ranije. Ubica je rođen u Vukovaru 1983. godine. Imao je 36 godina.

Beba je nakon zločina smještena u odgovarajuću ustanovu. Kako Vijesti.hr saznaju, među ostalima, ubijene su sestre Maja i Josipa T., a 10-godišnjak je najvjerojatnije bio Majin sin. Ubijena Maja za osam dana trebala je proslaviti 35. rođendan. Prema prvim i nezvaničnim informacijama, ubica je najvjerovatnije Majin dečko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.