Teletović odgovorio kritičarima: Pojedini zaboravljaju zajedništvo Džanana, Andrije i Nemanje

Objavljeno: 24.11.17 u 22:59

Bivši kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletovič čestitao je Zmajevima na pobjedi protiv Rusije na startu kvalifikacija za Mundobasket u Skenderiji.

Mirza Teletović nedavno je operisao koljeno
Mirza Teletović nedavno je operisao koljeno

Teletović nastupa u NBA ligi i nema pravo nastupa u kvalifikacijama za SP. Brojni komentari su se pojavili na njegove riječi podrške timu Duška Vujoševiča, pa je košarkaš Milwaukee Bucka ponovo reagirao.

- Vidim mnogi komentarišu moju čestitku košarkaskoj selekciji BiH, a neki i na ružan način, valjda zaboravljajući na sve ove godine iza nas!
Ne trošite vrijeme na psovke i uvrede, već na pozitivne stvari, jer samo tako možemo zajedno promijeniti stvari na bolje!
U vrijeme kada su mnoge stvari protiv nas, kada trebamo biti zajedno kao nikad prije, pojedini zaboravljaju ono bitno - zajedništvo, koje su Nemanja, Andrija, Džanan i ostali momci pokazali!
Bosna i Hercegovina je i moja država, moje mjesto rođenja, tu su me roditelji odgojili, tu sam napravio svoje prve korake, tu će mi djeca, ako Bog da, odrastati i niko mi ne može oduzeti ljubav prema domovini, niti ću mu dopustiti!
Zato se poput djeteta radujem pobjedi nad Rusijom, zato mi je moja bol, nakon operacije koljena, manja, jer imam osmijeh na licu!
Hvala Vam momci na pobjedi i savršenoj čestitki za Dan državnosti. Gdje god bio, BiH je u srcu - napisao je Teletović.