open-navfaktor-logo
search
Play-off
Teletoviću i društvu Premijer liga ostala san, iz Turbine se žale na sporni detalj utakmice
Košarkaši Turbine iz Jablanice sinoć su u drugom meču play-offa A1 lige poraženi od Orlovika rezultatom 90:81.  
27.03.2022. u 14:59
get url
text

Turbina je u prvom susretu slavila sa sedam poena razlike, a Orlovik je sjajnom posljednjom četvrtinom nadmašio rezultat kluba iz Jablanice.

To znači da je za tim koji nastupa Mirza Teletović ostao bez šansi za plasman u Premijer ligu, te je za njih ova sezona završena.

Kraj utakmice obilježio je sporni detalj. Košarkaš Orlovika Jordan je u zadnjoj sekundi meča kod rezultata koji je vodio u produžetke pogodio za devet poena razlike, iako je vrijeme na semaforu isteklo.

Poslije susreta su iz redova Turbine izdali saopćenje ukazavši na sporni detalj koji je obilježio ovaj susret.

- Poraz naše ekipe u Žepču od devet poena razlike, što znači kraj sezone za Turbose. Čestitamo domaćinu na pobjedi i sretno u nastavku borbe za premijer ligu.

Naši momci su večeras odigrali zaista dobre tri četvrtine, gdje su bili u rezultatskom suficitu, koji je po završetku treće četvrtine iznosio 11 poena razlike. U zadnjoj četvrtini neshvatljiv pad igre i koncentracije kod naših momaka koju domaćini dobijaju sa 28:8, za konačnih 90:81.

Moramo istaći sporan momenat na samom kraju utakmice, u zadnjoj sekundi (na slikama koje možete vidjeti ispod), gdje je domaći igrač Trai Jordan, kod za nas još uvijek aktivnog rezultata, rezultat koji je vodio u produžetke, pogodio za pobjedu od devet razlike (sedam razlike naši momci dobili prvu utakmicu), a jasno se vidi na semaforu iznad koša da je vrijeme isteklo, utakmica završila, a lopta je još uvijek bila u rukama pomenutog igrača. Zaista jedna sporna situacija, koja je utakmicu mogla odvesti u drugom smjeru.

Upravni odbor kluba će razmotriti odluku o pokretanju žalbe, jer mislimo da imamo osnova za tim, nakon pregledanog snimka - piše u saopćenju KK Turbina.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.