open-navfaktor-logo
search
Nastavnici robovi
Terorista bjegunac razotkrio laži o promjenama vlasničke strukture FETO ustanova u BiH
Obrazovne i druge ustanove povezane s terorističkom organizacijom Fetulahci/FETO, nakon krvavog pokušaja državnog udara koji je ta teroristička organizacija izvela 15. jula 2016. godine u Turskoj, orkestrirano su negirale povezanost s FETO-om i objavljivale informacije o prodaji i preuzimanju ustanova od strane trećih lica ili kompanija.
01.10.2021. u 18:49
get url
text

Tako su i FETO ustanove Bosna Sema u BiH objavile prelazak pod okrilje britanskih i američkih firmi, sve s ciljem prikrivanja povezanosti s tom terorističkom organizacijom.

Član terorističke organizacije FETO Onder Aytac, bivši predavač na Policijskoj akademiji u Turskoj i jedan od najpoznatijih bjegunaca pred turskim pravosuđem, koji jako dobro poznaje FETO strukture, oglasio se na društvenim mrežama u vezi sa školama koje djeluju u Bosni i Hercegovini, a povezane su s tom terorističkom organizacijom.

On je potvrdio ranije informacije da je promjena vlasničke strukture u FETO ustanovama samo laž koja se iznosi širom svijeta, ne samo u BiH.

Aytac je objavio da su nastavnici koji rade u FETO školama u BiH pod velikim pritiskom, da im se ne plaća obeštećenje pri odlasku te da rade za niske plate.

Aytac je na svom nalogu na društvenoj mreži Twitter postavio pitanje o tome da li su FETO škole u Bosni i Hercegovini u kaljuži velikih zaduženja.

Nadalje, postavio je pitanje da li takozvani rukovodioci FETO-a u BiH nastavnike u svojim školama vide kao robove te zbog čega im se ne isplaćuje obeštećenje, ali i zašto su im izuzetno niske plaće.

U nizu pitanja na Twitteru Aytac je podsjetio i da su članovi ove terorističke organizacije na BiH otvarali restoran i turističku agenciju, pitavši od kada se to smatra služenjem ili hizmetom što je bila ključna riječ kojom je teroristička organizacija FETO vrbovala imućnije članove, prije svega privrednike, koji su organizaciju pomagali i finansijski.

- Govore da su firmu preuzeli Amerikanci, da su je preuzeli Englezi. Međutim, to je samo druga vrsta laži o odnosu na one koje iznose u mnogim krajevima svijeta - objavio je on i dodao:

- Svi znaju ko ih je preuzeo ili nije. To je konzorcij Mustafa Ozcan, Talip Kucuk, Mustafa Yesil ili njima slični.

Teroristička organizacija Fetullahci (FETO) odgovorna je za krvavi pokušaj puča u Turskoj u noći 15. jula 2016. godine.

Riječ je o terorističkoj organizaciji koju predvodi Fetullah Gulen, nastanjen u Sjedinjenim Američkim Državama, a čije izručenje je Turska zvanično zatražila od SAD-a.

Članovi te terorističke organizacije godinama su, namještanjem ispita, napredovali u službi, infiltrirajući se tako u institucije države. Potom su, najprije u decembru 2013. godine, pristalice FETO-a u pravosuđu Turske montiranim procesom o navodnoj korupciji pokušale procesuirati brojne visoke zvaničnike.

Nekoliko godina kasnije uslijedio je i krvavi pokušaj državnog udara terorista FETO-a, odnosno pokušaj puča kojeg su izveli oficiri koje je FETO infiltrirao u tursku vojsku.

Istraga u vezi s terorističkom organizacijom FETO pokazala je da se radi o globalnoj mreži koja ne predstavlja opasnost samo Turskoj, nego i svakoj drugoj zemlji u kojoj je aktivna. Na to su u više navrata i ukazivali turski zvaničnici. Tokom pokušaja puča u Turskoj ubijena je 251, a ranjene su 2.734 osobe.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.