open-navfaktor-logo
search
Iskusni bekovi
Terzić i Panić složni: Kvalitetniji smo, ako ne možemo dvaput dobiti Estoniju, ne trebamo ni razmišljati o EP
Kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić samo je jedan od brojnih reprezentativaca naše zemlje koji je propustio gostovanje kod Njemačke u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2022.
30.12.2020. u 13:14
get url
text

Iskusni rukometaš i stub naše odbrane ovoga puta stavio se na raspolaganje selektoru Bilalu Šumanu, a nada se da će svi njegovi saigrači zdravi dočekati dvomeč sa Estoncima.

- Kao prvo, nadam se da ćemo svi utakmicu dočekati zdravi i da neće biti komplikacija što se tiče virusa, jer doći do Estonije sada je malo komplikovano. Što se tiče kvalitete, mislim da je na našoj strani. Mislim da smo bolji od Estonije, ali nekada smo imali problema da to pokažemo na terenu - naglasio je Terzić, te dodao:

- Nadam se da ćemo ovga puta pristupiti ozbiljno. Najvažnije je da budemo zdravi i da uzmemo ta četiri boda koji će nam biti temelj za naredne utakmice, u kojima bi se trebao riješiti plasman na EURO.

Ni desni bek naše selekcije Marko Panić na startu kvalifikacija nije bio na raspolaganju selektoru Bilalu Šumanu. Panić tvrdi kako Estonce dobro poznajemo...

- Selekcija Estonije nam je dobro poznata, igrali smo s njima u dva prethodna ciklusa. Znamo da imaju Jaanimaau i Patraila, koji iznenađujuće nisu bili u sastavu protiv Austrije.

Iako dobro poznaju Estonce, naši reprezentativci sa stručnim štabom videoanalizu protivnika obavit će u prvim danima 2021. godine.

- Tek smo se okupili, video još nismo gledali. Od 1. junuara, kada ćemo svi biti na okupu, kreće ozbiljnije pripremanje. Mi smo sigurno favoriti i mislim da ako Estoniju ne možemo dobiti dvaput, onda ne trebamo ni razmišljati o plasmanu na Evropsko prvenstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.