open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Terzić za Faktor: Nemamo doktora, ali ćemo se na Evropskom prvenstvu "pobiti" sa svima
Veliko je zadovoljstvo raditi s ovim momcima, onima koji svaki put, bez obzira na to kakva je situacija, uvijek tu dolaze i rizikuju mnoge stvari i karijere, rekao je Terzić
24.12.2019. u 11:30
get url
text

Evropsko prvenstvo koje počinje 9. januara 2020. godine bit će drugo veliko takmičenje na kojem će nastupiti rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon 2015. godine i učešća na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Za najiskusnije rukometaše u našem nacionalnom timu ovo će biti vjerovatno i posljednje veliko takmičenje.

- Moram reći da je veliki uspjeh što smo se uopće plasirali na Evropsko prvenstvo. Svi smo zadovoljni što smo nakon prvog dijela sezone u klubovima sada na okupu zajedno sa selektorom i svim drugim trenerima, a sve kako bi na pravi način pokušali iskoristiti ove dane da se što bolje pripremimo za utakmice u Norveškoj - kazao je Mirsad Terzić na početku razgovora za Faktor.

Kapiten najboljih bh. rukometaša ističe kako naša selekcija još nije u kompletnom sastavu.

- Pred nama je nekoliko dana rada u Sarajevu, zatim imamo jednu dobru provjeru u Poreču, gdje ćemo igrati protiv Hrvatske i Katara, koje su jako kvalitetne reprezentacije, što možda mogu biti i svojevrsne generalne provjere pred početak Evropskog prvenstva - dodao je Terzić.

Žrijeb grupa baš i nije išao na ruku bh. rukometašima. Kuglice su ih spojile s velesilama kakve su Francuska i Norveška, dok je rukomet u Portugalu u ekspanziji.

- Jako veliko zadovoljstvo je da smo uopće na Evropskom prvenstvu. Kad smo već tamo, dat ćemo sve od sebe bez obzira na to ko je protivnik. Sigurno da imamo veliki respekt prema Francuzima i Norvežanima, koji pretenduju na medalju ove godine, uz to su Norvežani i domaćini, a Francuska je uvijek jedan od favorita - poručio je rukometaš mađarskog Veszprema, dodavši:

- Portugal već godinama ulaže u rukomet i oni koji prate Ligu prvaka znaju da tu igraju Benfica i Porto, koji imaju jako velike uloge u grupama ovog takmičenja i prave velika iznenađenja. Vrijedi spomenuti i da je Portugal prošle godine u grupnoj fazi dobio Francusku kod kuće sa sedam golova razlike. To je ekipa koju treba respektovati, ali mi ćemo uzdignute glave stati nasuprot svakoga i pokazati da se nismo slučajno plasirali na EURO.

Uprkos brojnim problemima, od ID broja pa do finansijskih nedaća, atmosfera u ekipi je uvijek na visokom nivou.

- Uvijek kažem da mi je veliko zadovoljstvo raditi s ovim momcima, onima koji svaki put, bez obzira na to kakva je situacija, uvijek tu dolaze i rizikuju mnoge stvari i karijere. Mi tu (na pripremama, op. a.) nemamo ni doktora, a ne daj Bože da se neko povrijedi, valja se u klub vratiti povrijeđen. Da sad ne govorim šta sve nemamo, ali imamo to zajedništvo. Ipak, koliko će to biti dovoljno meni i drugovima, to ne znam. Ono što mogu reći jeste ćemo se "pobiti" sa svima i pokušati osvojiti neke bodove - poručio je na kraju razgovora za Faktor Mirsad Terzić, kapiten rukometnih Zmajeva.

Rukometna reprezentacija BiH večeras od 18 sati u dvorani hotela Hills igra prvu prijateljsku utakmicu na pripremama za EURO, a protivnik izabranicima selektora Bilala Šumana je selekcija Saudijske Arabije. Susret je otvorenog karatkera, a ulaz na utakmicu je slobodan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.