open-navfaktor-logo
search
Druga liga Centar
Tešanjka: Delegat optužen da je nakon utakmice "potegao" pištolj na navijače, šta kažu u policiji?
Fudbaleri Famosa iz Hrasnice ostvarili su pobjedu u 15. kolu Druge lige Federacije BiH - Centar na gostovanju kod Pobjede na Tešanjci (1:0).
14.11.2020. u 18:11
get url
text

Pojedini mediji, kao i nezvanična Facebook stranica Druge lige Centar, objavili su infomaciju da je nakon utakmice bilo incidenata, a čak se pominjalo i "potezanje" vatrenog oružja.

- Nakon što je po završetku utakmice verbalno napadnut, delegat susreta Edis Šesto u "samoodbrani" je uperio vatreno oružje na službena lica i nekolicinu navijača Pobjede. Nadležni organi su reagovali, priveli lice, izvršili uviđaj te će protiv njega biti pokrenut krivični postupak - napisali su, između ostalog, na ovoj Facebook stranici koja izvještava sa terena Druge lige Centar.

Međutim, iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona za Faktor su demantovali bilo kakav incident nakon utakmice na Tešanjci.

- Imali smo patrolu na licu mjesta, koja je osiguravala utakmicu. Nakon što se pojavila informacija o incidentu, odmah smo ih kontaktirali, ali su rekli da nije bilo nikvog incidenta. Ni narušavanja javnog reda i mira, a ni potezanja pištolja. Niko nije prijavio nikakav incident. Nema razloga da ne vjerujemo našim kolegama - rekli su za Faktor iz Operativnog centra MUP-a Zenično-dobojskog kantona.

Kontaktirali smo i delegata Edisa Šestu (bivši sudija), koji je također demantovao priču o incidentu na Tešanjci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.