Teška industrija predstavila novi singl “Reklamacija” i novu pjevačicu Luciju Lučić

Objavljeno: 06.06.17 u 09:15

Nakon hitova “Šta ti je život”, “Majske kiše”, "Život je maskenbal", “Sjenka” te iznimno uspješnih obrada: “U meni jesen je”, “Ti me iznevjeri”, “Nije htjela”, “Jedina”, Teška industrija predstavila je novi singl “Reklamacija”.

Jedan od najpoznatijih bendova u regiji, čije pjesme sluša publika svih uzrasta, objavio je moderni, gitaristički singl, koji je otpjevala nova pjevačica, energična i zanosna Lucija Lučić, čijim odabirom frontmen i basista benda Ivica Propadalo još jednom šalje jasnu poruku svim slušateljima i budućim, mladim nadama.

- Vjerujem mladim ljudima, divim se njihovoj energiji. Ako shvatimo da život nema reprizu i da nema reklamacije na ono što je prošlo, onda je imperativ vječno ostati mlad. Kada sa svega pet godina snimiš prvi album, nastupiš u najpozatijem muzičko-takmičarskom showu i gradiš karijeru na temelju izvrsnog glasa i kvalitetnog kućnog odgoja, kao što ima Lucija, onda nema dvojbe, zašto je baš ona, nova članica Teške industrije – kazao je Propadalo

Pridruživanje kultnom bendu za mladu pjevačicu je izazov i ostvarenje sna.  

- Ako znate sanjati, snovi će vam se ostvariti! Imati sretnu obitelj je privilegija, a biti član ovakvog benda je čast. Odrastala sam okružena sa puno ljubavi i dobre muzike. Moja ljubav, iskrenost i pozitivan stav može se osjetiti i u pjesmi “Reklamacija”, koji je zasigurno i moja lična karta. Zahvalna sam osnivačima benda Ivici Propadalu i Vedadu Hadžiavdiću, što su mi pružili priliku, ali i porodici koja me podržala u odluci - izjavila je Lucija.

Tekst, muziku i aranžman pjesme potpisuje već provjereni dvojac Teške Industrije: Blagica Ivanović (tekst) i Vedad Hadžiavdić (muzika i aranžman). Za produkciju pjesme zaslužan je mladi, ali dobro znani i nagrađivani producent Hrvoje Prskalo.

Pjesmu prati i izvrstan video spot, koji potpisuje redatelj Tomislav Felbar, također novo ime u timu Teške Industrije, u suradnji sa producenticom Draganom Todorović (Atelier Propadalo), koja je također zadužena i za styling i šminku.

Da će spot biti veliki hit, znamo jer ga je “odabrao” Đelo Hadžiselimović, dugogodišnji prijatelj osnivača Teške Industrije, Ivice Propadala i Vedada Hadžiavdića, na čijoj terasi su snimljeni dinamični kadrovi spota.

Da je “Reklamacija” jedna od onih pjesama, koju ćete najčešće pjevušiti ovoga ljeta, ali i puno dulje, provjerite klikom na videospot.