open-navfaktor-logo
search
Nes(p)retan pad
Teška povreda: Za Llorisa okončana 2019. godina
Lloris je pao nespretno na ruku, dok je pokušavao da uhvati loptu koja je išla u gol
08.10.2019. u 11:32
get url
text

Hugo Lloris, golman i kapiten Tottenham Hotspura, bit će van terena do kraja 2019. godine zbog iščašenja lakta, ali neće morati na operativni zahvat, prenosi Anadolija.

Očekuje se da Lloris, koji se povrijedio u subotu u porazu Tottenhama na gostovanju kod Brightona sa 0:3, neće trenirati do početka sljedeće godine.

Lloris je pao nespretno na ruku, dok je pokušavao da uhvati loptu koja je išla u gol. Pri tome je napravio veliku grešku i ispustio loptu, te omogućio Nealu Maupayju da lagano zatrese mrežu već u trećoj minuti utakmice.

- Iako operacija neće biti potrebna, naše kapiten je pretrpio oštećenje ligamenata. Ne očekujemo da će se vratiti treninzima prije kraja 2019. godine. Pred Llorisom je sada period odmora i rehabilitacije - saopćili su iz Tottenhama. 

Zbog povrede Lloris će propustiti i četiri naredne utakmice Francuske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Pred Trikolorima su dva duela grupe H u oktobru protiv Islanda i Turske, a zatim još dva u novembru protiv Moldavije i Albanije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.