Teške saobraćajne nesreće u Derventi i Modriči: Poginula dvojica motociklista

Objavljeno: 12.09.17 u 12:31

U odvojenim saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile području koje pokriva Policijska uprava Doboj, sinoć su poginula dvojica motociklista. 

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Prema informacijama iz PU Doboj, prva saobraćajna nesreća dogodila se na dijelu magistralnog puta Derventa – Doboj u mjestu Kovačevci, u općini Derventa oko 22.30 sati, kada je N. P. iz Doboja, krećući se iz pravca Dervente, motociklom marke Honda udario i odbio se od zaštitnu ogradu.

Prilikom udara motocikl se prevrnuo, te je vozač N. P. tako zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo na mjestu događaja.

Uviđaj su obavili policajci Policijske stanice Derventa, zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Derventa, koji je mogao samo konstatirati smrt motocikliste.

Iste noći oko 23.30 sati na magistralnom putu Modriča - Gradačac u mjestu Skugrić, u općini Modriča, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali motocikl marke Kavasaki, kojim je upravljao R. D. iz Modriče i automobil polo, za čijim upravljačem je bila E. B. iz Odžaka.

U ovoj saobraćajnoj nesreći motociklista je poginuo na mjestu.

Do nesreće je došlo kada je motociklista, krećući se iz pravca Modriče, ušao u desnu krivinu te izgubio kontrolu nad vozilom, prilikom čega se motocikl prevrnuo.

- Usljed klizanja motocikla i vozača po kolovozu, vozač R. D. je podletio pod putnički automobil koji se u tom momentu kretao iz suprotnog pravca - naveli su iz policije.

Tijelo preminulog prevezeno je prosekturu dobojske bolnice gdje će na osnovu naredbe dežurnog tužioca biti obavljena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac, obavili su policajci Policijske stanice Modriča, zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Modriča.