open-navfaktor-logo
search
Nesreća na radu
Teško povrijeđen radnik na gradilištu u Sarajevu, vlasnik firme uhapšen
Teško je povrijeđen radnik koji je jučer tokom izvođenja radova pao sa zida kuće na području sarajevske Općine Novi Grad, a vlasnik firme u kojoj je povrijeđeni bio zaposlen je uhapšen.
23.03.2022. u 11:10
get url
text

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, jučer u 7.55 sati Četvrta Policijska uprava obaviještena je da je u ulici Branislava Nušića, općina Novi Grad Sarajevo, prilikom izvođenja građevinskih radova, došlo do pada radnika sa zida kuće. Radnik firme firme "Hadžić Gradnja" d.o.o. Sarajevo, A. N., rođen je 1985. godine, saopćeno je iz MUP-a KS.

Navode da su pomoć povrijeđenom radniku pružili uposlenici Hitne pomoći KS, nakon čega je prebačen na Klinički centar Univerziteta u Saarjevu.

- Konstatovane su mu teške tjelesne povrede opasne po život i zadržan je na daljem liječenju. Uviđaj na mjestu događaja obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, inspektor zaštite na radu i ovlašteni sudski vještaci zaštite na radu i građevinske struke – navode iz MUP-a KS, te dodaju:

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 328. stav 1. (Teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine), a u vezi sa članom 326. stav 1. (Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova) KZFBiH, po nalogu postupajućeg tužioca, uhapšen je vlasnik navedene firme S. H. rođen 1977. godine, nastanjen u Sarajevu.

Uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju spomenutog događaja sa obilježjem krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.