open-navfaktor-logo
search
Podignuta optužnica
Teško ubistvo kod Laktaša: Vajukić nasmrt pretukao žrtvu, tijelo bacio u bunar
Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv Bogdana Vajukića (23) iz Laktaša zbog ubistva Gojka Veselića (76) u januaru ove godine u mjestu Koljani kod Laktaša.
21.04.2021. u 16:04
get url
text

Kako je navedeno u optužnici, 24. januara 2021. godine u periodu od 18.30 do 19.30 sati, u mjestu Koljani, općina Laktaši, u porodičnoj kući oštećenog Veselića došlo je verbalnog sukoba između žrtve i optuženog.

Dodaje se da je optuženi zatim fizički napao starca i više puta ga udario zatvorenim pesnicama u predjelu glave i tijela, te mu "prignječio" grudni koš i trbuh.

Žrtvi je tako izazvao poremećaj disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara i nagnječenja pluća, te druge povrede usljed čega je nastupila smrt Veselića.

- Potom se narednog dana vratio u kuću oštećenog gdje je pronašao njegovo beživotno tijelo, skinuo mu donji veš, nakon čega je tijelo bacio u bunar u dvorištu njegove porodične kuće - stoji u optužnici.

Vajukić se tereti da je počinio ubistvo na svirep ili podmukao način.

Optuženi Bogdan Vajukić

Vajukić se nalazi u pritvoru, a u Okružnom sudu Banja Luka mu se sudi za drugo krivično djelo. 

On je optužen da je u decembru 2018. godine na lokalnom putu u mjestu Miloševci, općina Laktaši, svojim automobilom marke "VW golf" presreo vozilo "mercedes", onemogućio mu dalje kretanje, te na silu izvukao S.Ć. (24) i nanio mu povrede, zatim ga ugurao u svoj auto te ukrao oko 500 КM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.