open-navfaktor-logo
search
Na Grbavici
Težak poraz bh. kadetkinja u prvom meču na Evropskom prvenstvu
Ženska U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras na stadionu Grbavica u Sarajevu odigrala svoj prvi historijski meč na velikom takmičenju.
03.05.2022. u 22:05
get url
text

Reprezentativke Bosne i Hercegovine su se u prvom kolu sastale sa vršnjakinjama iz Nizozemske i poražene su rezultatom 8:0.

Meč je počeo minutom šutanja za legendarnog Ivicu Osima, počasnog predsjednika Fudbalskog saveza BiH koji je preminuo prije dva dana u Grazu.

Nizozemska je povela u 22. minutu lijepim golom Fieke Kroese. Kapitenka Bosne i Hercegovine Gloria Slišković je faulirala Hannu Huizengu na 20-ak metara od gola, a Kroese je preciznim udarce preko živog zida donijela prednost svom timu.

Sedam minuta kasnije Nizozemska je udvostručila prednost. Fieke Kroese je uputila centaršut sa desne strane ka Isi Kardinaal, čiji je šut Nejra Hejub uspjela da odbrani, ali na odbijenu loptu natrčava Hanna Huizenga i šalje je u mrežu za 2:0.

U 41. minutu Nizozemska je došla do trećeg pogotka. Danique Tolhoek je šutirala sa ivice kaznenog prostora, lopta se odbila od Ajlu Balić, promijenila smjer i prevarila golmanicu Nejru Hejub, koja je bila nemoćna u ovoj situaciji.

Konačan rezultat prvog poluvremena postavila je Lotte Keukelaar nakon solo prodora po lijevoj strani, kada je pogodila bliži ugao gola domaće reprezentacije.

U periodu od 70. do 74. minuta Nizozemke su postigle čak tri pogotka. Najprije je Lotte Keukelaar postigla pogodak na asistenciju Fieke Kroese, da bi u 73. i 74. minutu Fieke Kroese postigla još dva gola za prvi "hat-trick" na ovom prvenstvu.

Konačnih 8:0 postavila je Aniek Janssen u 83. minutu na asistenciju Melisse Schilder. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.