open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Težak udarac za Juve, Zmaj neporažen u Londonu, preokreti Cityja i PSG-a, trijumf Reala
U teškoj situaciji poslije dva kola grupne faze Lige prvaka nalazi se Juventus.
14.09.2022. u 22:57
get url
text

Stara dama ima dva poraza i nula bodova na kontu. Bolji od italijanskog giganta večeras u Torinu bili su fudbaleri Benfice koji su preokretom trijumfovali rezultatom 1:2.

Odlično je počeo meč i golom Milika poveo u četvrtoj minuti. Portugalci su do poravnanja došli u 43. minute pogotkom Joaoa Marija iz penala, a u 55. minuti Benfica je preokrenula i stigla do šestog boda, odnosno maksimalnog učinka nakon dva kola.

Maksimalnih šest bodova u grupi H ima i PSG, koji je preokrenuo u Izraelu protiv Maccabi Haife (1:3). Maccabi je do prednosti došao u 24. minuti pogotkom Cheryja, a na 1:1 poravnao je Messi u 37. minuti. Mbappe je u 69. minuti kreirao preokret, a Neymar u 88. minuti postavio konačan ishod.

Amar Dedić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, odigrao je cijeli meč za Salzburg u remiju s Chelseajem na Stamford Bridgeu rezultatom 1:1. Sterling je doveo Plavce u vodsvo, a Okafor je u 75. minuti poravnao rezultat.

VEZANI TEKST - Milan ispratio Dinamo sa tri gola u mreži, dobre vijesti za Peteva
 

Ranije je u ovoj grupi Milan savladao Dinamo rezultatom 3:1.

Milan ima četiri boda, Dinamo tri, Salzburg dva, a Chelsea bod na kontu.

Aktuelni evropski prvak Real Madrid je u sklopu grupe F na Santiago Bernabeu golovima Valverdea u 80. i Asensija u 90. minuti savladao Leipzig rezultatom 2:0. U sklopu ove grupe bodove su podijelili Shakhar i Celtic (1:1).

Manchester City je preokretom na Etihadu slavio protiv Borussije Dortmund rezultatom 2:1. Njemački tim je imao prednost od 56. minute kada je pogodio Bellingham, a Cityju su za preokret trebale četiri minute. Stones je postigao golčinu u 80. minuti za poravnanje, a u 84. minuti Haaland je presudio svom doskorašnjem timu.

U drugom meču grupe Kopenhagen i Sevilla su odigrali meč bez pogodaka.

U grupi A Napoli je u Glasgowu deklasirao Rangers rezultatom 0:3.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.