open-navfaktor-logo
search
Treći reket svijeta
Thiem odbio Đokovićev prijedlog: Zašto bih ja davao novac nižerangiranim teniserima?
Novak Đoković, zajedno sa Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom pokrenuo je plan pomoći teniserima nižeg ranga koji su posebno pogođeni pauzom koju je prouzrokovala pandemija koronavirusa.
26.04.2020. u 19:55
get url
text

Cilj ove kampanje je prikupiti barem 4,5 miliona eura. Tenis je unosan sport za najbolje rangirane igrače. U nižim ešalonima teniseri ovise o sedmičnim zaradama i mnogi se bore da sastave kraj s krajem.

No, to ne brine puno austrijskog tenisera Dominica Thiema, trećeg najboljeg igrača s ATP liste. On je svojom izjavom da odbija dati svoj novac izazvao mnogo polemika.

- Niko od nižerangiranih igrača ne mora se boriti za svoj život. Vidio sam igrače na ITF-Touru kako se ponašaju, niko od njih nije posvećen sportu 100 posto. Mnogi od njih su prilično neprofesionalni. Ne vidim zašto bih im trebao dati novac - rekao je Thiem u intervjuu za Krone Sport pa je nastavio:

'- Radije bih pomogao ljudima i institucijama kojima je to zaista potrebno. Na svijetu ne postoji profesija u kojoj su vam zagarantirani uspjeh i visoki prihodi na početku karijere. Niko od najboljih igrača ništa nije uzeo zdravo za gotovo. Svi smo se morali boriti da bi nešto postigli - dodao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.