open-navfaktor-logo
search
Zabrinjavajuće
Thierry Henry progovorio o katastrofi Monaca
Ne bih došao u Monaco da ne mislim da nemamo kvalitetu u timu, tvrdi Henry 
05.11.2018. u 18:50
get url
text

Trener Monaca Thierry Henry objasnio je novinarima zašto je njegova ekipa u rezultatskoj krizi ove sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

U subotu su izgubili od Reimsa 1:0, a posljednju, ujedno i jedinu pobjedu u sezoni, zabilježili su u 1. kolu kod Nantesa 11. avgusta sa 3:1.

Nakon toga, Monaco je upisao pet remija i devet poraza u svim takmičenja.

Henry je, komentarišući posljednji meč protiv Reimsa, istakao da njegova ekipa nije igrala dobro ni u jednom aspektu igre.

- Reims je doslovno dobio svaki duel. Kad smo imali igrača više, nismo bili u utakmici. Onda smo i mi dobili crveni karton, a oni preuzeli kontrolu utakmice. To je zabrinjavajuće jer nismo odigrali baš ništa. To nema veze s taktikom, to je očit nedostatak želje. Ako ne dobiješ niti jedan duel, onda je nemoguće pobijediti. Razumijem frustracije navijača, ovo je delikatna situacija. Kad izađete na teren i skoro da odbijate igrati, onda je baš teško. Moramo ponovno pronaći samopouzdanje. Ne bih došao u Monaco da ne mislim da nemamo kvalitetu u timu - objasnio je Henry, koji je klupu Monaca preuzeo 20. oktobra.

Nakon 12. kola francuske Ligue 1, Monaco zauzima pretposljednju 19. poziciju sa samo 7 bodova. Lider tabele je PSG sa svih 36 bodova, a prate ga Montpellier i Lille sa po 25 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.