Diskografija

"Thriller" više nije najprodavaniji album u Americi

Objavljeno: 22.08.2018. u 21:05

Kompilacija najvećih hitova The Eagles pretekla je “Thriller” Michaela Jacksona kao najprodavaniji album svih vremena u SAD, prema podacima američkog diskografskog udruženja.

“The Eagles: Their Greatest hits 1971-75”, kompilacija je prva četiri albuma kantri-rok grupe i prodata je u 38 miliona primeraka, pretekavši tako “Thrillerovih” 33 miliona, piše Roling stoun.

Ta ploča je bila najprodavanija 2009. kada ju je pretekao “Thriller”, kojem je povećana prodaja neposredno nakon smrti Michaela Jacksona.

“Hotel California”, album Eaglesa iz 1976. sa istoimenim hit singlom, na trećem je mjestu najprodavanijih sa 26 miliona prodatih primjeraka.

Novi sistem rangiranja uključuje fizičku prodaju albuma i streaming, koji ranije nije bio uključen u kalkulaciju.

- Zahvalni smo svojim porodicama, našim menadžerima, našem timu, ljudima na radijima i najviše vjernim fanovima koji su ostali uz nas kroz sve uspone i padove tokom 46 godina. Bila je to vožnja za pamćenje - rekao je Don Henly (71), saosnivač Eaglesa, u izjavi za Roling stoun.

Izvor:   Agencije

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije