open-navfaktor-logo
search
Mladi napadač
Thuram se izvinio za sramotni potez: Tvrdi da je protivnika pljunuo slučajno?
Gostujuću pobjedu Hoffenheima nad Borussijom M'gladbach obilježio je krajnje nesportski i sramotan potez Marcusa Thurama koji je u lice pljunuo protivničkog fudbalera Stefana Poscha.  
20.12.2020. u 11:37
get url
text

Divljačko ponašanje, kakvom nije mjesto na fudbalskim terenima, promaklo je glavnom sudiji, ali ne i njegovim kolegama u VAR sobi, pa je Thuram nakon pregledavanja snimka u 79. minuti dobio crveni karton.

VEZANI TEKST - Sin francuske legende pljunuo protivnika u lice, očekuje ga žestoka kazna

- Desilo se nešto što nije u mom karakteru i što se nikada ne smije desiti. Reagovao sam na pogrešan način prema protivniku, desilo se to slučajno, a ne namjerno. Izvinjavam se svima, Stefanu Poschu, mojim protivnicima, mojim timskim kolegama, mojoj porodici i svima koji su vidjeli moju reakciju. Naravno, prihvatam sve posljedice svog gesta - objavio je Thuram na društvenim mrežama.

Izvinjenje je uvijek dobrodošlo, potrebno je, ali krajnje je nepotrebna Thuramova tvrdnja da je pljuvanje protivniku u lice bilo "slučajno".

Možda mladi napadač smatra da će mu to smekšati Disciplinsku komisiju DFB-a, koja će ga sigurno žestoko kazniti za ovu glupost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.