open-navfaktor-logo
search
Ramazan u Srbiji
TIKA podijelila 150 paketa osobama u potrebi u Zemun polju
Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) povodom ramazana nastavlja sa podjelom paketa ljudima u potrebi i u Srbiji, javlja Anadolija.
20.04.2022. u 17:34
get url
text

TIKA će tokom ramazana podijeliti 2.000 paketa sa životnim namirnicama u 25 mjesta u Srbiji.

Predstavnici TIKA-e danas su uručili 150 paketa osobama u potrebi u Zemun polju kod Beograda.

Pakete s namirnicama građanima su podijelili koordinator TIKA-e u Beogradu Mehmet Mete Anac i imam džemata Zemun grad Senad ef. Hajrović.

- Od 2009. godine, kada smo počeli s radom u Srbiji, projektima koje realiziramo u raznim oblastima, pokušavamo da pružimo ruku pomoći naše države kao i da pružimo doprinos jačanju odnosa između dvije zemlje - rekao je Anac.

Podsjetio je da je TIKA dosad realizovala više od 300 projekata u Srbiji, u oblasti obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede i kulturne saradnje.

Istakao je da su započeli sa podjelom ramazanskih paketa u Novom Pazaru, te da su na tom području podijelili 500 paketa sa životnim namirnicama, nakon čega su nastavili podjelu u drugim gradovima.

Imam džemata Zemun grad Senad ef. Hajrović istakao je da tu radi oko deset i po godina te da muslimansku zajednicu na tom području čini oko 1.000 domaćinstava.

Hajrović je izrazio zahvalnost svima koji su pružili ovu humanitarnu pomoć, a posebno Republici Turskoj, ambasadoru Turske u Beogradu Hamiju Aksoyu i TIKA-i.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.