open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Tim kola u izboru Faktora: Spoj mladosti i iskustva
Pet utakmica šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je prethodnog vikenda.
24.08.2021. u 19:30
get url
text

Svega 1,6 golova po meču govori da se nije igrao pretjerano efikasan fudbal, ali uzbuđenja, tenzija i varanica nije falilo, što dokazuju mnogi crveni kartoni za trenere i članove stručnih štabova.

VEZANI TEKST - Krunić: Sprej je možda otrovao fudbalere, pobjednički duh i individualni kvalitet nose Sarajevo

Dvije ekipe još uvijek ne znaju za poraz. To su Zrinjski i Tuzla City, dok su prvi put pognute glave teren napustili Sloboda i Široki Brijeg. Na prve pobjede još čekaju Radnik i Borac.

Vrijedi istaknuti da je za srijedu prolongiran duel Leotara i Posušja.

Redakcija portala Faktor izabrala je idalnih 11 nepotpunog šestog kola, koji je kombinacija mladosti i iskustva.

Muharem TRAKO, Tarik RAMIĆ, Darko BODUL (SARAJEVO) - Bordo tim nastavio je kontinuiet pobjeda u gostima. Ovoga puta Sarajevo je u uzavreloj atmosferi odnijelo puni plijen s Tušnja (1:2). Slobodu je "načeo" Bodul, pokazavši još jednom da se odlično snašao u timu Gorana Sablića, a dokrajčio Tarik Ramić sjajnim soloprodorom. Ramić je u aprilu proslavio 18. rođendan, a svojim partijama već je pokazao da se na njega u budućnosti može ozbiljno računati. A među najmlađim na terenu bio je Muharem Trako. On će tek krajem septembra proslaviti punoljetstvo. Svoj prvi start ove sezone odlično je iskoristio dokazavši da je profesionalni ugovor

Nemanja ŠĆEKIĆ, Nikola MANDIĆ (RUDAR) - Četiri odbrane golmana Šćekića promoviraju u jednog od najzaslužnijih za remi Rudara protiv Borca. Naravno, ništa manje zasluge ne pripadaju ni ostatku tima, naročito Mandiću strijelcu vodećeg gola Prijedorčana.

Matija MALEKINUŠIĆ (ZRINJSKI) - Prvjenac u pravi čas. Trener Jakirović pružio mu je šansu kada je Zrinjski lovio zaostatak za Tuzla Cityjem, a on mu se u 90. minuti odužio izjednačujućim pogotkom, poslije 17 minuta provedenih na travnjaku.

Denis ZVONIĆ, Samir RADOVAC, Edo VEHABOVIĆ (VELEŽ) - Rođeni su ponovo na pobjedničkim stazama. Kapiten Zvonić pretplatio se na pogotke na Pecari, ovoga puta njegov gol iz 35. minute odlučio je hercegovački okršaj. Defanzivac Veleža sjajno se ubacio između dva stopera i glavom pospremio loptu iza leđa Miškića. Centrirao mu je Vehabović, koji je na Pecari podesio nišanske sprave. Malo je nedostajalo da pogodi i direktno iz kornera. Zaustavila ga je prečka. Radovac je bio glavni razigravač Mostaraca, dijelio je lopte kao na tacni, stvarao prilike, a pretrčao izvrsnih 11,2 kilometra.

Adnan DŽAFIĆ, Mustafa ŠUKILOVIĆ (TUZLA CITY) - Džafić igra u životnoj formi, iz drugog plana pogađa kao nikada ranije, a gol protiv Zrinjskog bio mu je četvrti u sezoni. To ga uz Dženisa Beganovića iz Sloboda svrstava među najbolje strijelce ove sezone. Šukilović, 19-godišnji defanzivac Pod Bijelim brijegom odigrao je zrelo, iskusno, kao da je 10 godina stariji. Njegov angažman iz Radnika ispostavio se kao pun pogodak.

Trener kola

Feđa DUDIĆ (VELEŽ) - Dudić je pokazao da preko noći nije prestao biti dobar trener, baš kao što su i Mostarci pokazali da preko noći nisu zaboravili da igraju fudbal. Uspio je nakon evropskih nastupa psihički podići ekipu, vratiti u premijerligašku realnost. Dudić je dobro prostudirao Širokobriježane, pokazuje to i podatak da domaći nisu stvorili niti jednu izglednu priliku. Vrijedi istaknuti da je Velež četvrta ekipa koja je gostovala na Pecari ove sezone i prva koja je postigla pogodak i odnijela puni plijen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.