navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Životne drame

Tina Turner razmišljala o samoubistvu zbog bolesti

Muzička legenda Tina Turner otkrila je da je razmišljala da sebi prekrati muke prije nego što je njen suprug ponudio da joj spasi život

Objavljeno: 06.10.2018. u 15:41
get url
text

Tina Turner je otvorila je dušu i u svojoj novoj knjizi "Moja ljubavna priča" i otkrila kako joj je transplatacija bubrega spasila život. U knjizi je otkrila i da joj je "životni poklon", odnono bubreg, donirao suprug Erwin Bach(62).

Pjevačica je išla na dijalizu prije transplantacije, ali je otkrila da nije željela da živi uz pomoć mašine.

- To nije bila moja ideja života. Ali toksini u mom organizmu su počeli da me pobjeđuju. Nisam mogla da jedem, preživljavala sam, ali nisam živjela. Počela sam da razmišljam o smrti. Prihvatila sam da su moji bubrezi u tako lošem stanju. Nisam se plašila umiranja, ali bilo je pitanje kada ću - prenio je Daily mail odlomak iz njene knjige.

Tada je Tina, koja živi u Švicarskoj, navodi Metro, počela da razmišlja o eutanaziji i čak se potpisala kao član Exita, organizacije koja pomaže pacijentima koji zbog bolesti i patnje žele da okončaju svoj život.

Međutim, njen suprug, za kojeg se udala 2013. godine ponudio joj je jedan od svojih bubrega.

Transplantacija je izvršena 7. aprila prošle godine, a Tina je još neko vrijeme provela u bolnici jer je njeno tijelo odbacivalo donirani organ.

U knjizi Tina još piše i kako se izborila sa moždanim udarom i kako izgleda i borba protiv raka crijeva.