Tinejdžerka zbog momka pucala sebi u glavu pred ocem i bratom

Objavljeno: 17.05.17 u 08:56

Tinejdžerka iz Srbije Kristina A. (15) pucala je sebi u glavu zbog neuzvraćene ljubavi, pišu srbijanski mediji.

FOTO: NEZAVISNE
FOTO: NEZAVISNE

- Otac je pištolj stavio na sto. Kristina je htjela da puca, ali joj otac nije dao. Onda je tjerala mene da ga pitam, pa je pristao. Izašli smo na poljanu ispred kuće. Sestra je opalila metak u zrak, a onda pitala oca: "Je l' ima još metaka?" On joj je rekao da ima još jedan u cijevi. Ne znam kako se to dogodilo. U sekundi je usmjerila pištolj na čelo i pucala. Pala je kao svijeća - opisao je Kristinin mlađi brat trenutak kada se njegova sestra Kristina iz Malajnice kod Negotina u Srbiji ubila naočigled porodice.

Samoubistvo je po svemu sudeći počinila zbog - neuzvraćene ljubavi, pišu Novosti.

Kristina je, veli njen brat, nedavno raskinula sa momkom. O tome, međutim, njeni ukućani ništa nisu znali. Navodno, učenica prvog razreda Poljoprivredne škole o momku je "ćutala kao zalivena".

- Od drugova sam čuo za tu vezu. Kristina mi ništa o tome nije pričala. Poslije su njene drugarice rekle da nije mogla da se pomiri s tim što su raskinuli. Poslala mu je na Viber poruku: "Hoću da budem samo sa tobom" - priča njen brat, dok pokazuje mjesto gde se djevojčica ubila.

Te noći je Kristina, kaže on, uporno insistirala da joj otac Zorislav Đorđević da pištolj. On to, međutim, nije želio. Na kraju su ga zajedno ubijedili da im dozvoli da pucaju iz "tetejca", kalibra 7,62 milimetra. Nakon što je pucala sebi u glavu, otac i brat su Kristinu unijeli u kuću, ali ona više ni riječ nije mogla da izusti. Na kućnom pragu su ostali krvavi tragovi pored kojih rodbina i drugovi pale svijeće.

- Metak je prošao kroz obje sljepoočnice. Da je Nenad bio pored, a ne iza nje, mogao je i on da nastrada - pričaju drugovi ove djece.

U kući, u jednom od zaselaka Malajnice, brdsko-planinskog sela u općini Negotin, novinari su zatekli Kristininog djeda Svetislava Aleksandrovića (86), oca njene majke Lidije.

- Čuo sam pucanj. Samo jedan, ali nisam bio siguran iz kog pravca dolazi. Ne znam zašto je to uradila - kroz plač kaže Svetislav.

I Desanka Đorđević, Kristinina baka sa očeve strane, kaže da nije očekivala da njena unuka digne ruku na sebe.

- Unuka mi je dolazila prošle sedmice i bila je vesela. U školi je imala dobre ocjene. Sin mi se još nije vratio iz policije. Ne znamo ni zašto je to uradila, ni šta se dešava. Snaha je otišla do grada da kupi sve što je potrebno da ispratimo Kristinu - kaže nesretna žena.

Ocu pokojne djevojčice je određena mjera zadržavanja do 48 sati zbog teškog djela protiv opće sigurnosti. Zaprijećena kazna za ovo djelo je, inače, od dvije do 12 godina zatvora.