open-navfaktor-logo
search
Nova zastupnička grupa SP-a
Todorović: Naš predsjednik nije star, ima još puno da da
Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Srđan Todorović predstavio je danas Zastupničku grupu Socijalističke partije, a nakon previranja u ovoj stranci koja su dovela do toga da četiri zastupnika ove stranke napuste ovaj klub.
17.02.2020. u 13:05
get url
text

"Disidenti" su tražili ostavku predsjednika SP-a Petra Đokića. Novu grupu sada čine tri zastupnika SP-a Srđan Todorović, Risto Marić i Dalibor Stević i oni nastavljaju da djeluju u ime Socijalističke partije.

-Nastavljamo politički rad u okviru zastupničke grupe SP. Istup dijela zastupnika i njihovi zahtjevi nisu prihvatljivi niti način njihovog političkog djelovanja i predstavlja grubo kršenje statuta SP-a - rekao je Todorović.

On je podvukao da je neprihvatljivo da se pitanje odgovornosti bilo kojeg funkcionera SP-a traži na bilo kojem drugom mjestu osim na organima stranke.

Dodao je i da narodni zastupnici koji su isključeni iz SP-a imaju statutarnu proceduru ukoliko žele da se vrate, odnosno da ponovo djeluju u okviru SP-a.

Risto Marić koji je prvo istupio sa disidentima, a onda se vratio u SP, danas tvrdi da su oni koji su krenuli drugim putem osjetili da je i on nezadovoljan.

Nije precizirao čime je konkretno bio nezadovoljan, a spomenuo je samo određena "koaliciona rješenja".

-Sve što treba da se rješava, treba se rješavati u okviru stranke. Nisam otišao niti sam bio isključen, nego sam odlučio da svoja prava i drugo tražim preko organa stranke. Nemam pravo iznevjeriti biračko povjerenje, glasača koji su glasali za mene, ali i za SP - rekao je Marić danas.

Na pitanje da li je vrijeme za "podmlađivanje" stranke, Todorović je kazao da njihov predsjednik Petar Đokić ima još dosta da da u politici u RS-u.

-Ne mislim da je naš predsjednik stranke star. Predsjednik partije ima još mnogo toga da da na političkoj sceni, a kada dođe vrijeme da nešto mijenjamo, mijenjat ćemo - rekao je Todorović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.