open-navfaktor-logo
search
Zvanično predstavljen
Tomislav Ivković novi trener Borca: Najveći problem u klubu je sedam stranaca, neće biti velikog stresa
Hrvatski stručnjak Tomislav Ivković danas je predstavljen kao novi trener banjalučkog Borca.
04.04.2022. u 10:55
get url
text

Ivković je do sada obavljao funkciju sportskog direktora Borca, a na zvaničnom predstavljanju na novoj funkciji rekao je sljedeće:

- Nema potrebe da sad nekom govorim i da razuvjeravam da moj dolazak u Borac nije bio vezan za preuzimanje ekipe. Imao sam dobar odnos sa Nemanjom, sprijateljili se, žao mi je što se to desilo, ali on najbolje zna zašto je donio odluku kojoj se ja nisam nadao. Rezultatski osvajanje bodova po meni je OK, ali on je imao svoje razloge. Promijeniti tri trenera, a ja sam četvrti, sigurno nije OK - kazao je Ivković, koji će na poziciji šefa stručnog štaba naslijediti Nemanju Miljanovića.

VEZANI TEKST - Borac smijenio Miljanovića i imenovao novog trenera

Zatim je nastavio:

- Moramo svi u klubu misliti na drugačiji način, biti organizovaniji i da dovedemo klub na nivo da ne prolazi kroz ovakva turbulentna vremena. Jedini moj plus je što sam bio na svakom treningu, znam sve igrače, sve u klubu, moje mišljenje je već definisano i znam šta hoću. Hoću da ekipa igra slobodno, sa samopouzdanjem, da stvaramo što više šansi i da nastojimo da igramo i za publiku - dodao je hrvatski stručnjak, prenosi Mondo.

Najavio je naredni meč Borca:

- Pozivam publiku da dođe u što većem broju na Zrinjski, izazov je igrati protiv ekipe sa 14 vezanih pobjeda, a uz pomoć publike će nam biti lakše. Igrači imaju kvalitet, ali nastojat ćemo da igramo sa više samopouzdanja, sa više rizika, bez rizika ne možeš biti pravi igrač.

Ivković je za kraj otkrio najveći problem Banjalučana.

- Svi igrači i stručni štab ostaju, vjerujem u njih i nema potrebe da se nešto mijenja. Što se tiče igrača, nema velikog razmimoilaženja u idejama sa Nemanjom, možda ćemo promijeniti sitnice u načinu igranja i malo u taktičkom smislu, da nastojimo da izgledamo malo drugačije. Sigurno neće biti velikih stresova i promjena, možda neka promjena pozicije. Najveći problem je sedam stranaca, mislim da do toga nije trebalo doći. Ubuduće će stranci morati da prave razliku, a ne da ih ostavljamo na tribinama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.