Tonći Kukoč demantovao da vodi pobunu u svlačionici Zrinjskog

objavljeno: 09.11.2017. u 14:43

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog u protekla četiri kola BHT Premijer lige BiH izgubili su lidersku poziciju na tabeli i osam bodova prednosti koje su imali ispred Širokog Brijega.

Nakon remija protiv Borca i poraza od Sarajeva pred domaćim navijačima, špekulisalo se o promjenama na klupi Plemića. Kao što smo pisali, navodno su pojedini fudbaleri bili su nezadovoljni statusom u ekipi, a među njima i Tonći Kukoč, koji ove sezone nije odigrao ni jednu premijerligašku minutu za aktuelnog prvaka BiH.  

Oglasio se i Kukoč, koji je demantovao da vodi pobunu protiv trenera Blaža Sliškovića.

- Povodom pisanja Vašeg portala Faktor.ba, rubrika sport, od 23.10.2017. godine, članka pod naslovom: "Šuška se u Mostaru: Da li su Sliškoviću odbrojani dani na klupi Zrinjskog?" gdje ste na prvoj stranici objavili moju fotografiju, a na stranici 2. spornog teksta gdje stoji: Navodno, sve je glasnija i pobuna u svlačionici, a među najnezadovoljnijima je Tonći Kukoč, koji ove sezone još nema niti jedan nastup u Premijer ligi BiH, a igrao je samo 67 minuta (57 minuta u Kupu protiv Sloge i deset minuta u Ligi prvaka protiv Maribora), želim informirati javnost u Bosni i Hercegovini da ja kao Tonći Kukoč, profesionalni nogometaš u Nogometnom klubu Zrinjski Mostar nikada u svojoj karijeri nisam vodio nikakve pobune protiv trenera, imam čist obraz i mogu pogledati svakoga u oči.

Ja ne vodim pobunu protiv nikoga, svoje treninge odrađujem profesionalno, i sa nikim nemam nikakav problem, nikada u svojoj karijeri nisam vodio nikakve pobune protiv trenera, imam čist obraz i mogu pogledati svakoga u oči. Ovakvim navodima i lažima o meni stvarate pogrešnu sliku o meni u očima javnosti, navijača i trenera, te drugih klubova, čime štetite mome ugledu i profesiji! Osporavam sve navode iz ovog članka koje se odnose na pobunu i moje nezadovoljstvo !

Navodi koji se odnose na pobunu u svlačionici i moje nezadovoljstvo su apsolutno netočni, nema nikakve pobune u svlačionici, te ja nikad nisam organizirao nikakvu pobunu protiv trenera, a što se tiče zadovoljstva u klubu, ja sam u potpunosti zadovoljan! Zgrožen sam i psihički sam strašno pogođen neistinitim prikazivanjem činjenica u ovom članku u odnosu na mene, radi čega tražim da se ovaj moj demant odmah javno objavi na Vašem portalu Faktor.ba na vrlo uočljivom dijelu - piše u demantu koji je na našu mail adresu poslao Kukoč.

Kukoč je u Zrinjski stigao u januaru ove godine, a ove sezone još nije odigrao ni jednu minutu u Premijer ligi BiH.