open-navfaktor-logo
search
Evropsko prvenstvo
Totalna dominacija Norvežana: Mađari prošli gore od Zmajeva
Norveška selekcija sa 36:29 savladala je Mađarsku, selekciju koja se u drugi krug plasirala kao prvoplasirani tim iz grupe E
17.01.2020. u 19:47
get url
text

Da su s pravom još prije početka Evropskog prvenstva uvršteni među najozbiljenije favorite za titulu prvaka, rukometaši Norveške potvrdili su i u meču protiv Mađarske, koju su nadigrali sa 36:29.

Mađarska, koja se u drugi krug plasirala kao prvoplasirani tim iz grupe E, uspjela je riješiti neugodnu kontru Norvežana, no selekcija koja je igrala u grupi s našom reprezentacijom pokazala je svoju svestranost, ali i kvalitet na svim pozicijama.

Serijom 4:0 rukometaši Norveške započeli su susret protiv Mađarske, koja je u prvoj grupnoj fazi remizirala s Danskom. Da Mađarima neće dozvoliti bilo kakvo iznenađenje, Norvežani su potvrdili u prvih deset minuta, kada je rezultat glasio 8:1!

Reprezentacija zemlje koja je jedan od tri organizatora ovogodišnjeg Eura prvo poluvrijeme okončala je s osam golova prednosti (20:12), a samo pravo čudo u nastavku moglo je spasiti Mađare.

Čuda u sportu se dešavaju, ali ne u mečevima gdje apsolutni favorit igra vrhunski i ozbiljno maksimalno u svakom napadu.

Mađarska je u jednom trenutku drugog poluvremena uspjela smanjiti zaostatak na četiri gola, no osam mnuta prije kraja Norvežani su bili na maksimalnih "plus devet" (31:22). Norveška selekcija na kraju je slavila sa 36:29.

Sander Sagosen sa sedam golova bio je prvi strijelac meča. Šest je postigao Goeran Johanssen, dok su za Reinkind i Joendal po pet puta pogodili mrežu Mađarske.

Pri strijelac Mađara bio je Patrik Ligetvari sa pet golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.