Kada kažete totalni fudbal, onda je prva asocijacija Ajax. Ili Boxing day, englesko vanredno kolo koje se igra drugog dana katoličkog Božića, kada pršti sve...

Ali, rezultatima sa bh. terena na kojima se protekle nedjelje igrao drugoligaški fudbalpozavidjeli bi i Ajax i svi engleski klubovi.

Na osam utakmica 29. kola Druge lige Federacije BiH - Sjever postignuta su 44 gola, što je vjerovatno rekord ne samo u našoj zemlji, nego i Evropi.

Prštalo je na sve strane, a svih 16 ekipa bar po jednom su zatresle mrežu (Budućnost, koja je prvak, postigla najmanje golove - 1).

Na dva meča postignuto je po sedam pogodaka (Gradina - Radnički 5:2 i Bosna Mionica - Bosna Kalesija 4:3). Na tri utakmice navijači su vidjeli po šest golova (Lokomotiva - Dinamo 3:3, Sloga - Seona 4:2 i Priluk - Svatovac 4:2), a pet puta mreže su se tresle u duelu Odžak 102 - Malešići 3:2.

Duel između Prokosivića i Mramora završen je bez pobjednika 2:2, a utakmicu sa najmanje postignutih golova odigrali su Čelik i Budućnost 2:1.

U prosjeku, na svakoj utakmici je postignuto 5,5 golova, što se rijetko viđa u bilo kojem takmičenju na planeti.

Rezultati 29. kola

Lokomotiva (Miričina) - Dinamo (Donja Mahala) 3:3
Čelik - Budućnost (Banovići) 2:1
Sloga (Tojšići) - Seona 4:2
Prokosovići - Mramor 2:2
Priluk - Svatovac (Poljice) 4:2
Bosna (Mionica) - Bosna (Kalesija) 4:3
Gradina (Srebrenik) - Radnički (Lukavac) 5:2
Odžak 102 - Mladost (Malešići) 3:2