open-navfaktor-logo
search
Medžlis IZ Tuzla
Tradicija se, ipak, nastavlja: Ove godine neće biti iftara na Trgu slobode
Iftar u "Mejdanu" bit će upriličen 11. maja, odnosno prve subote u mjesecu ramazanu, tako da će na nešto drugačiji način biti nastavljena ova tuzlanska tradicija
09.05.2019. u 23:02
get url
text
Prošlogodišnji iftar na Trgu slobode u Tuzli

Medžlis Islamske zajednice Tuzla, umjesto na Trgu slobode, veliki iftar organizirat će u Velikoj dvorani SKPC "Mjedan", potvrđeno je iz Medžlisa.

Razlog promjene mjesta održavanja iftara su loše vremenske prilike, pa će ovoga puta veliki susret postača u Tuzli biti organiziran u zatvorenom.

Iftar u "Mejdanu" bit će upriličen 11. maja, odnosno prve subote u mjesecu ramazanu, tako da će na nešto drugačiji način biti nastavljena ova tuzlanska tradicija.

U prethodne četiri godine iftar je organiziran na najvećem trgu u BiH, Trgu slobode, a svakoga puta bilo je prisutno oko 2.000 postača.

Iftar uz Muftijstvo tuzlansko, organiziraju Grad Tuzla, gradska i kantonalna preduzeća, privredni subjekati, Behram-begova medresa, udruženja, organizacije i pojedinaci sa tuzlanskog područja. Svoj doprinos daje i Vlada Tuzlanskog kantona s resornim ministarstvima.

Kao i svake godine, prije i poslije iftara planiran je prigodan program, a poseban gost bit će Armin Muzaferija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.