open-navfaktor-logo
search
Užasne vijesti
Tragedija u Mostaru: Fudbaler Zrinjskog počinio samoubistvo
Užasne vijesti dolaze nam iz Mostara. Fudbaler Zrinjskog Karim Gazzetta (27) počinio je samoubistvo.
21.11.2022. u 08:52
get url
text

Stravična tragedija dogodila se sinoć u Ulici kneza Višeslava (Orka) gdje je inače i živio otkad je došao u mostarski klub prilikom ljetnog transfera. Informaciju o ovom događaju za hercegovina.info potvrdili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Gazzetta je oduzeo život skokom s osmog sprata stambene zgrade. Na službenim stranicama HŠK Zrinjskog može se vidjeti kako je još jučer sa svojim suigračima proslavljao pobjedu u derbiju kola nad banjalučkim Borcem. Ovo je bila posljednja utakmica Premijer lige za ovu godinu, a slijedila je višemjesečna pauza do februara kad bi se prvenstvo trebalo regularno nastaviti.

Rano jutros na ovoj lokaciji pripadnici Policijske uprave Mostar vršili su radnje uviđaja.

Gazzetta je među Plemiće službeno došao 14. jula ove godine iz švicarskog Xamaxa, a karijeru je započeo u matičnom Servetteu za koji je nastupao u više navrata.

Trener Sergej Jakirović u više navrata je isticao kvalitete ovog ofanzivnog veznjaka i tvrdio da Zrinjski nema ovakvog igrača u ekipi.

Gazzeta je imao problema sa povredama muku i odmah po dolasku pa se na njegov debi čekalo do sredine oktobra gdje je imao dva zapažena nastupa protiv Leotara i Zvijezde u Kupu, ali tada se opet povrijedio i prema ljekarskim prognozama treba je odsustvovati do kraja godine.

Svojevremeno je važio za jednog od najvećih talenata švicarskog fudbala. Nastupao je za sve omladinske selekcije Švicarske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.