open-navfaktor-logo
search
Stoper Maribora
Travničanin neće među Zmajeve: BiH je za mene prošlost
Robert Voloder je stoper Maribora u kojem igra na posudbi iz bundesligaša Kölna. Bivši je kadetski i U-19 reprezentativac Bosne i Hercegovine.
23.11.2021. u 13:43
get url
text

Momak porijeklom iz Travnika, rođen u Frankfurtu 2001. godine, otkriće je Maribora ove sezone. Jedini je igrač koji je u prvenstvu odigrao svaku utakmicu. Visok 185 cm, sjajnog pregleda igre od dolaska u klub postao je nezamjenjiv u prvih 11. Jednom je uspio i da se upiše u listu strijelaca.

Trenutno nastupa za U-20 reprezentaciju Njemčke. Za mladi tim Elfa igra od septembra 2020. godine. 

Bh. javnosti je poznat kao bivši kadetski i juniorski reprezentativac naše države. Bio je član sjajne generacije naših kadeta koja je nastupala na Evropskom prvenstvu 2018. godine u Engleskoj. Međutim, godinu nakon prvenstva prihvatio je poziv njemačkog saveza te zamijenio reprezentativni dres.

U razgovoru za hrvatske medije dao je odgovor o odluci da nastupa za njemačke reprezentativne selekcije:

- Igrao sam otprilike dvije godine za BiH, međutim tada sam dobio poziv Njemačke. Prihvatio sam, to je država u kojoj sam rođen, gdje sam odrastao, gdje imam prijatelje i htio sam to. BiH je za mene prošlost. Što se Hrvatske tiče, pratim Vatrene, osim Modrića uvijek sam najviše cijenio Perišića i ranije Mandžukića koji su napravili velike stvari za reprezentaciju. Ko Modrića ne zna, taj ne gleda fudbal - poručio je Voloder za Sportske novosti.

Također je izjavio da bi bio na velikom iskušenju za koga nastupati u budućnosti ukoliko bi došao poziv hrvatskog saveza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.