open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Traži se pritvor za uhapšenog policajca: Kao član krimi-grupe rasturao kokain, marihuanu i spid
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora Milošu Popovcu (1996), uhapšenom policajcu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, koji je prekjučer uhapšen na radnom mjestu zbog sumnje da je kao član organizovane kriminalne grupe rasturao narkotike.
08.06.2022. u 13:18
get url
text

VEZANI TEKST - Poznat identitet uhapšenog policajca DKPT-a, dio mreže ranije uhapšenog pratioca ministra Lučića

Kako je saopćeno iz Tužilaštva, nakon što ga je u prisustvu advokata ispitao tužilac, on je od Suda zatražio da mu odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da
bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponovo učiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

- Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijom MUP-a Kantona Sarajevo i drugim partnerskim agencijama i institucijama u zemlji i inostranstvu, provodi opsežnu istragu u odnosu na ovog osumnjičenog, koji se tereti da je djelovao kao dio organizovane mreže za krijumčarenje i ilegalnu distribuciju narkotika.

Pritom je, između ostalog,  vršio zloupotrebu ovlaštenja koja su mu data, ustupajući policijsku odoru i opremu, za potrebe izvršenja krivičnih djela - navode iz Tužilaštva. 

VEZANI TEKST - Čuvao Predsjedništvo: Policajac DKPT-a uhapšen na radnom mjestu zbog šverca drogom

Popovca su prekjučer, ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, na čijem osiguranju je radio, po nalogu Tužilaštva, uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.  

On je osumnjičen da je djelovao kao član organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila, skrivala, transportovala i distribuirala opojne droge spid, marihuanu i kokain na području BiH, Srbije, Hrvatske, te drugih zemlaja EU-a.

- Mjera pritvora predložena je jer je opsežna istraga u toku, u odnosu na veći broj osumnjičenih u ovom predmetu, kako bi se moglo osigurati neometano okončanje istrage u ovom predmetu - navode iz Tužilaštva BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.