open-navfaktor-logo
search
Ogroman igrački kadar
Trebaju li Chelseaju pojačanja, znate li koliko Plavci imaju igrača na posudbama?
Prema procjenama The Suna za ozbiljnu minutažu u timu spremni su Reece James, Mason Mount, Fikayo Tomori, Kurt Zouma, Tammy Abraham i Christian Pulisic
10.05.2019. u 16:30
get url
text

Prije dva dana FIFA je potvrdila kaznu Chelseaju kojoj se engleskom timu zabranjuju transferi igrača starijih od 16 godina u naredna dva prijelazna roka.

Ipak, Plavci imaju takvu bazu igrača na posudbi da se postavlja pitanje da li su im pojačanja uopće i potrebna ukoliko sačuvaju postojeći kadar.

Naime, klub sa Stamford Bridgea trenutno na posudbi u drugim timovima ima čak 41 fudbalera.

Prema procjenama The Suna za ozbiljnu minutažu u timu spremni su Reece James, Mason Mount, Fikayo Tomori, Kurt Zouma, Tammy Abraham i Christian Pulisic.

Nathan Baxter, Trevoh Chalobah, Dujon Sterling, Jake Clarke-Salter, Ola Aina, Jay Dasilva, Jacob Maddox i Josh Grant su fudbaleri kojima je potrebna nova posudba, dok su na izlaznim vratima Kylian Hazard, Victor Moses i Alvaro Morata.

The Sun je sastavio dugu listu fudbalera kojih bi se Chelsea trebao "riješiti", a na njoj su čak 24 fudbalera među kojima su i Michy Batshuayi, ali i Danilo Pnatić i Mario Pašalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.